Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Минг-Чи Куо обясни как ще работи Face ID на iPhone X


dessyteneva

Recommended Posts

iphone-8-face-id.jpg.0e531bb7dc1c1bd839c5af677a42e445.jpg

Известният анализатор Минг-Чи Куо отново се включи с полезна информация за бъдещите устройства на Apple, като в бележките си към инвеститорите разясни производствените процеси и основната технология, задвижващи новата система Face ID, която ще замени Touch ID в десетия юбилеен модел iPhone.

Както вече знаете, през последните месеци спекулациите за възможността Apple да замени Touch ID със система за разпознаване на лица надделяха. Една от причините за драстичната промяна е премахването на хоум бутона, което ще освободи скъпоценно пространство за зашеметяващия OLED дисплей от край до край, с който ще може да се похвали iPhone X. Заедно с него обаче, ще си отиде и сензорът за пръстови отпечатъци, тъй като компанията така и не успя да намери задоволителен вариант за монтирането му под екрана и доказателства за това бяха намерени в изтеклата GM версия на iOS 11 през уикенда.

Минг-Чи Куо обаче дава допълнителни подробности да системата изцяло. Тя ще се основава на 4 основни компонента, които се намират в горната част – структуриран светлинен предавател, структуриран приемник на светлината, предната камера на устройството и сензор за близост. Изглежда структурните модели на светлина се използват от устройството и софтуера, за да заснемат информация за дълбочината, преди да бъдат интегрирани с данните от предната камера. Тези данни след това се сливат с усъвършенствани софтуерни изчисления, за да формират 3D изображение на това, което всъщност „вижда“ камерата.

Цитат

„Структурираните светлинни модули са матрични решетки с вертикална кухина (VCSEL), работещи в инфрачервения спектър. Те се използват за събиране на информация за дълбочината, която се интегрира с двуизмерните изображения от предната камера, използвайки софтуерни алгоритми, които комбинират данните и създават композитно 3D изображение“.

Смята се, че сензорът за близост, ще бъде използван от системата, за да осигури незабавни сигнали за потребителя на база разстоянието от устройството, поради ограниченията по отношение на мястото. Това определено е интересен набор информация, която осигурява малко по-голяма яснота за работата на новата Face ID система, която потребителите ще получат, ако изберат да ъпгрейднат с iPhone X. И все пак ще бъде любопитно да видим фирмената демонстрация на утрешното събитие.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...