Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

iPhone X е десетия юбилеен модел на Apple


dessyteneva

Recommended Posts

59b8c9794d9c4_iPhoneX.thumb.jpg.67117918db174523c4854c31dd55e5e6.jpg

Гвоздеят на вчерашното медийно събитие на Apple несъмнено беше десетият юбилеен модел iPhone, който носи названието iPhone X и ще се позиционира като водещо устройство в гамата й, включвайки най-новите технологии, които компанията може да предложи и които по думите на Тим Кук, ще диктуват тенденциите в развитието на смартфоните през следващите 10 години.

iPhone X има изцяло стъклен корпус с нов 5.8 инчов OLED Super Retina дисплей от край до край, който има минимални контури и заоблени ъгли, които се преливат в корпуса от стъкло и неръждаема стомана. Цветовете, в които ще се предлага са Space Gray и Silver, като и двата модела имат черна рамка около дисплея и сертификат IP67 за водо и прахо устойчивост.

OLED дисплеят е първият в iPhone и предлага повече цветове в реално време, повече контраст, поддръжка на Dolby Vision и HDR 10 и True Tone.

“За повече от десетилетие намерението ни беше да създадем iPhone, който е изцяло дисплей и iPhone X е реализацията на тази идея“ каза Джони Айв, главен дизайнер на компанията. „С въвеждането на iPhone преди десет години, революционизирахме мобилния телефон с Multy-Touch. iPhone X бележи нова ера, в която устройството изчезва в усещането“.

Смартфонът има дисплей, подобен на този на 5.5 инчовия модел, но тялото му е по-близо до размера на iPhone 8 със своята височина от 143.6 мм, широчина 70.9 мм и дебелина 7.7 мм.

Стъкленото му тяло е в основата на поддръжката на Qi базирана индуктивна функция за безжично зареждане, която ще позволи той да се зарежда с подложките на различни фирми, като Belkin и Mophie. Apple има и своя собствена подложка AirPower, която може да зарежда едновременно телефон, слушалки и часовник, но тя няма да се появи на пазара преди следващата година.

airpower.thumb.jpg.ae1be8914b61eb16a58e2f35491895da.jpg

Както вече знаем от последните изтичания, iPhone X няма хоум бутон и сензор за пръстови отпечатъци. Вместо това за идентификация ще се използва новата система Face ID за лицево разпознаване, която става възможна благодарение на TrueDepth камерата на предния панел, която има точков проектор, инфрачервен сензор и илюминатор за осветление.

Флагманът на компанията използва по-бърз A11 Bionic чип и може да се ноучи да картографира и разпознава лицето на потребителя, без значение от промяна в прическата, или поставянето на очила. Това ще се използва както за отключването му, така и за потвърждаване на трансакции в Apple Pay и достъп до защитени приложения.

Както и при Touch ID, данните за Face ID се съхраняват в защитен анклав, а обработката им се извършва изцяло в самото устройство. В iCloud не се качват данни за лицевото разпознаване. Face ID отключва телефона само когато вниманието на потребителя е насочено към него и е внимателно проектиран, за да не може да бъде заблуден със снимка и дори с порфесионално изработена сценична маска.

Камерата TrueDepth е 7 мегапикселова и има широко заснемане на цветовете, стабилизация и автофокус, точно управление на експонацията и поддържа режим Portrait, което дава възможност за много по-добри селфита.

Отделно от това имаме f/1.8 широкоъгълна камера, сдвоена с f/2.4 телеобектив, които са оборудвани с нови цветни филтри, по-дълбоки пиксели и нов процесор за обработка, широко заснемане на цветовете, по-добри снимки на слаба осветеност и с по-висока разделителна способност. Тук е и Quad LED True Tone светкавицата, която предлага новата функция Slow Sinc за по-равномерни осветен фон.

Що се отнася до видеото, iPhone X предлага по-добра стабилизация, 4К видео до 60 кадъра в секунда и 1080р до 240 кадъра в секунда. Новата функция за портретен режим Portrait Lightning позволява регулиране на осветлението в рамките на кадъра в реално време и драматични светлинни ефекти.

Двете камери на смартфона са проектирани да работят с добавена реалност и са калибрирани с нови жироскопи и акселерометри за по-точно проследяване на движението.

Чипът A11 Bionic предлага проследяване, разпознаване на сцени и впечатляващи графики за „най-доброто AR изживяване“.

Предната TrueDepth камера има и забавна функция, наречена Animoji, чрез която можете да генерирате анимирани емоджита, които записват вашите съобщения и ги предават със съответното изражение и мимики на получателя на съобщението. Камерата може да анализира над 50 мускулни движения в различни области на лицето, за да имитира изражения и използва собствения глас на потребителя за емоджитата. Ще ги намерите предварително инсталирани в приложението iMessage на iPhone X.

iphonexanimojifacialexpression.thumb.jpg.4e34facbffbae493b6ca48ee5ff50b41.jpg

Apple използва и нов контролер за производителността от второ поколение, който може да използва всичките 6 ядра на процесора по едно и също време, за да постигне до 70% по-добра производителност при многофункционални натоварвания.

Аки се питате как ще работите с операционната система, без познатия ни хоум бутон, то това става лесно и интуитивно, само с приплъзване нагоре от долната част на екрана, където има своеобразен док, подобен на този при iPad. Siri може да ъбде извикана освен с познатата ни фраза Hey Siri и със задържане на бутона за включване и изключване, който се използва и за извършване на покупки с Apple Pay.

И накрая това, което вълнува всички фенове – iPhone X ще е наличн в 64 и 256 GB варианти, като цената му започва от 999 долара, предварителните поръчки ще започнат на 27 октомври, а продажбите - на 3 ноември.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

IPhone X 64GB ще струва 999 euro

Изпратено от моят SM-G950F с помощта на Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

боже мили, какви цени

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И все по-високи ще стават ... И все повече ще печелят от всеки следващ модел. Преди време един потребител във форума казваше - Докато има балъци, уиски с фъстъци. Не искам да обидя никой с тази фраза.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Доста си е за телефон, особено като се има предвид, че след година идва нов модел. От друга страна в днешно време използваме смартфоните повече от всяко едно друго устройство и който може да си го позволи - защо пък не? Особено ако телефонът ще се ползва пълноценно, а не само за мейл, фейс и браузинг...


Sent from my iPad using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А видяхте ли големия гаф ? 1:1 000 000 и два пъти не можа да отключи IPhone OMG .



Изпратено от моят SM-G950F с помощта на Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 9/13/2017 at 22:22, wrigli написа:

А видяхте ли големия гаф ? 1:1 000 000 и два пъти не можа да отключи IPhone OMG .

 


Изпратено от моят SM-G950F с помощта на Tapatalk
 

 

1:1000000 за false positive, не за фейл.. не се излагайте така де

на 9/13/2017 at 23:27, Victormihov написа:

Това че тук 40 човека го плюеме и цъкаме с език, не мисля, че ще промени факта, че този телефон, ще счупи абсолютно всички рекорди по продажби.

Ами да, милионите дето ще си го купят не седят в нета да го плюят :D

Редактирано от apomarinov
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...