Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Face ID измества вниманието на производителите от вграждането на сензора за пръстови отпечатъци под екрана


dessyteneva

Recommended Posts

59d9a47b105c1_faceid.jpg.accb52e31c0345a2b444bbea8fc355af.jpg

С iPhone X и неговата функция Face ID, Apple промени фокуса на мобилната индустрия, измествайки го далеч от разпознаването на пръстови отпечатъци с вграден под дисплея сензор, твърди анализаторът Минг-Чи Куо в новия си доклад.

Според него интересът към технологията за улавяне на 3D изображение сред производителите на смартфони е нарастнал поне три пъти, след като Apple представи своята TrueDepth камера и технологията Face ID, която замества традиционното разпознаване на пръстови отпечатъци в iPhone X.

Докато сензорът, вграден под дисплея е само ъпгрейд на капацитивните решения, то 3D сензорът олицетворява революционното потребителско изживяване и гарантира премия върху брутната печалба. Той не само подсигурява разпознаване на лица в приложенията за сигурност и позволява на потребителите да създават забавни емотикони като Animoji на Apple, но е и ключов фактор за развитието на AR. Затова и всички производители ще бъдат склонни да похарчат повече за свързаните с него компоненти. Понастоящем подобни решения за Android смартфоните се предлагат от Qualcomm и Himax, Orbbec и Mantis Vision, като по-зрелите варианти на Qualcomm-Himax привличат повече внимание.

Куо смята, че през следващите две до три години, доставките на Android устройства с 3D сензори ще надхвърлят тези със сензор за пръстови отпечатъци два или три пъти и това ще се дължи на по-голямата съвместимост на 3D сензора с LCD дисплеите, отколкото този за пръстови отпечатъци, който е насочен изключително към OLED панелите. Продължаващото господство на Samsung на пазара на OLED панели от висок клас означава, че доставките на сензори за оптично разпознаване на пръстови отпечатъци ще останат ограничени.

Със сигурност си спомняте как според слуховете, Apple първоначално се опитваше да вгради сензора за отпечатъци под дисплея на своя десети юбилеен модел, но след няколко месеца уж избра разпознаването на лице, като метод на удостоверяване, като резервен вариант. Куо обаче отхвърли тези спекулации, твърдейки че Apple вече е забожила на друг метод - Face ID. В един по-ранен свой доклад, анализаторът споменава, че ще отнеме над две години на конкурентите на гиганта, да възпроизведат функционалността и потребителското изживяване на TrueDepth камерата на iPhone X, а ако тя се окаже популярна сред потребителите, всички бъдещи iPhone най-вероятно ще получат тази функция.

Редактирано от dessyteneva
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...