Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Най-добрата характеристика на iPhone 8 е тази, която повечето хора никога няма да използват


dessyteneva

Recommended Posts

iphone-8-fast-charging.thumb.jpg.18bc154eec9a6625156f9f9ec92a85ea.jpg

Батерията винаги е била най-голямата слабост на iPhone, защото компанията искаше да го направи възможно най-тънък, а ние използваме телефоните си 24/7, 365 дни в годината, както за работа, така и за развлечение.

Бързото зареждане промени това, защото всъщност променя начина, по който използваме iPhone, намалявайки времето, за което той се зарежда. Сега вече можете да закачите своя нов iPhone 8 на зарядното за половина час, а това най-често е напълно достатъчно той да издържи до вечерта, въпреки оплакванията от живота на батерията с iOS 11.

Тук обаче идва ред на въпроса, колко хора ще се възползват от това удобство? Apple предлага в комплекта на телефоните си стандартно зарядно и кабел, което означава, че за да се използва бързото зареждане, собствениците им ще трябва да отделят още средства, купувайки подходящ кабел и зарядно, съвместимо с Power Delivery. Повечето потребители обаче няма да направят тази инвестиция, така както не купуват и скъпите оригинални кейсове, предлагани от компанията, замествайки ги с далеч по-евтините китайски варианти. Така една от най-важните и полезни характеристики на iPhone 8, ще остане неизползвана от мнозина, тъй като Apple отново избра печалбата пред удобството на своите фенове.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Мен по-скоро ме интересува дали този fast charge скапва батерията по-бързо. Опитах го вече, ползвах зарядното от макбук про + Lightning-to-usb c кабел (който специално взех миналата година, за да се възползвам от fast charge-a на айпад про - той има огромна батерия и там е добре да имаш опция за по-бързо зареждане). Удивително бързо е - за 30-40 мин. отиде от 10 на 65%.
Въпросът е, че на мен не ми се вижда чак толкова съществена функционалност. Само в редки случаи би ми се наложило да я ползвам по спешност (бързам за някъде и нямам батерия).
Безжичното зареждане ми се струва по-удобно в дългосрочен план, макар и да става по-бавно. Особено за тези от нас, които слагат да зареждат през нощта. Друг е въпросът, че откакто съм с 8+, зареждам на 2 дни и не ми се налага вече това да се прави нощем, а по-скоро през деня чрез докове/безжично (чакам си подложката да дойде скоро).


Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Интересен въпрос, може би трябва да се поразровим в отзивите за самата технология, на мен също ще ми е интересно да науча отговора. Намирам само кои са съвместими, а за самото въздействие няма и дума

https://support.apple.com/en-us/HT208137

Редактирано от dessyteneva
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И аз от скоро съм с 8+ и търся инфо за начините на зареждане дали вредят и тн. но нищо не намирам.Иначе в тубата има доста тестове на различни зарядни


Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз днес зареждах тел с външна преносима батерия 12000 mAh телефона се зареди за 90мин от 5% , не знам как да го тълкувам това като fast charge ли ?!


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 часа, DreamcatcheR написа:

Мен по-скоро ме интересува дали този fast charge скапва батерията по-бързо.  

И отговора е Не!
Преди 2-3 години доста четох по този въпрос, защото ми беше интересно и си задавах същия въпрос.
Щом модела има възможност за безжично зареждане и батерията е съобразена с това.
Нито повече се скапва батерията, нито по-малко.
Моят опит показва, че като заредя нощем батерията на безжично зарядно (тоест да не е бързото с кабела), апарата ми се държи едно 20% по-добре следващия ден (процента е условен), а колкото по-бързо зоредя батерията, толкова по-бързо пада след това.

Обяснявам ти го с мои думи, разбира се, а който иска научните обяснения, да се порови и да чете.

пп. Вече два пъти си зареждам 8+  на безжично зарядно с марка Самсунг модел EP-PA510 и проблем не виждам.
Може би има някакви параметри, които трябва да се съобразят, но аз не мисля, че ще скапят батерията.
Иначе е нормално Apple да направят всичко възможно да ни накарат да купуваме техните и да ни обясняват, че това е единственото ни възможно решение.
То по тая логика и в джипа не трябва да оставям безжично да се зарежда мушморока, щото не съм чувал Ауди да имат договор с Apple и да са внедрили тяхната технология :tooth:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Личен опит: искам ли да си заредя бързо iPhone 6s зареждам със зарядното на iPad mini ;) до сега батерия не ми се е скапвала.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И аз 6+ го зареждах със зарядно за ipad, зареждаше мн бързо. Днес зареждах 8+ в кола със зарядно 2,4А, но явно зарядното се претоварваше и пркъсваше през 20 сек

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...