Премини към съдържанието
dessyteneva

64% от американците притежават поне един продукт на Apple

Recommended Posts

apple-store-logo.jpg.5de463b79e9e6aab79a01b527dc05684.jpg

През 90-те Apple беше повече нишова компания, която въпреки, че имаше невероятно лоялна клиентска база, не се радваше на значително пазарно присъствие. Това обаче започна да се променя с пускането на iPod в края на 2001 година, а до 2004 той напълно доминираше пазара на MP3 плейъри. Няколко години по-късно, компанията пусна iPhone и завинаги промени начина, по който светът си взаимодейства с технологиите.

Днес Apple е една наистина успешна компания с пазарна капитализация над 800 милиарда долара и макар, че не беше толкова отдавна, времето когато собствениците на нейни устройства бяха рядкост, ситуацията сега е съвсем различна. Благодарение на iPod, iPhone, и Mac, 64% от амриканците притежават поне един продукт на компанията, според новото проучване на CNBC и Hart Research.

Говорейки за нарастващото влияние на Apple, същото изследване, проведено преди 5 години, посочва че 50% от всички американски домакинства притежават поне един продукт на гиганта - това е впечатляващ ръст за сравнително кратък период от време, който обхваща всички групи според дохода, възрастта, расата и регионите. Макари и да не е изненада, продуктите на компанията се оценяват като премиум, а 87% от американците с доход над 100 000 долара притежават поне едно такова устройство.

Всъщност лесно е да се забрави, че целият бизнес модел на Apple се основава на продажбите на премиум продукти на съответната цена. В такъв случай можем спокойно да твърдим, че iPhone X ще се продава изключително добре, въпреки високата си цена от 999 долара, а изумителният успех на iPhone 7 Plus от миналата година, подчертава, че потребителите са готови да платят повече, за най-добрите продукти на Apple.

  • Харесвам 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×