Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

64% от американците притежават поне един продукт на Apple


dessyteneva

Recommended Posts

apple-store-logo.jpg.5de463b79e9e6aab79a01b527dc05684.jpg

През 90-те Apple беше повече нишова компания, която въпреки, че имаше невероятно лоялна клиентска база, не се радваше на значително пазарно присъствие. Това обаче започна да се променя с пускането на iPod в края на 2001 година, а до 2004 той напълно доминираше пазара на MP3 плейъри. Няколко години по-късно, компанията пусна iPhone и завинаги промени начина, по който светът си взаимодейства с технологиите.

Днес Apple е една наистина успешна компания с пазарна капитализация над 800 милиарда долара и макар, че не беше толкова отдавна, времето когато собствениците на нейни устройства бяха рядкост, ситуацията сега е съвсем различна. Благодарение на iPod, iPhone, и Mac, 64% от амриканците притежават поне един продукт на компанията, според новото проучване на CNBC и Hart Research.

Говорейки за нарастващото влияние на Apple, същото изследване, проведено преди 5 години, посочва че 50% от всички американски домакинства притежават поне един продукт на гиганта - това е впечатляващ ръст за сравнително кратък период от време, който обхваща всички групи според дохода, възрастта, расата и регионите. Макари и да не е изненада, продуктите на компанията се оценяват като премиум, а 87% от американците с доход над 100 000 долара притежават поне едно такова устройство.

Всъщност лесно е да се забрави, че целият бизнес модел на Apple се основава на продажбите на премиум продукти на съответната цена. В такъв случай можем спокойно да твърдим, че iPhone X ще се продава изключително добре, въпреки високата си цена от 999 долара, а изумителният успех на iPhone 7 Plus от миналата година, подчертава, че потребителите са готови да платят повече, за най-добрите продукти на Apple.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...