Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Здравословно хранене,спортуване,отслабване


kracode

Recommended Posts

Рибата - пъстърва (може и сьомга)


Sent from my iPhone 8 Plus using Tapatalk Pro

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 93
  • Created
  • Последен отговор

Топ автори в тази тема

  • Anthony

    21

  • londongunner

    12

  • kracode

    12

  • mementovivae

    9

При силовите тренировки най-важното е да усвоиш правилната техника, а не броя на повторенията и тежестите. Клякай със собствено тегло, прави лицеви. За начало и това стига. Интервалното кардио е много по-ефективно от монотонното. За 20 минути ще свършиш повече работа от 2 часа монотонно. Прави първо силова тренировка, а след нея 20 минути интервално кардио. Опитай и системата Табата. Има в аппстор приложения, които мерят времето за нея. Там с 2 минути тренировка като за начало ще постигаш супер ефект. Прави я с клек или лицеви. Варианти много, важното е да не правиш само едно и също.

Рибата да не е пържена и да не е пангасиус, който е отровен боклук. Ципура, лаврак, сьомга, бакаяро. Това е и въпрос на вкус малко. Ако обичаш морска храна, пробвай една седмица да ядеш само риба и салата. Може и октопод, калмари. Много добре се сваля така.

 

 

П.П.

Прави набирания. Това е страхотно упражнение. Сега си тежък и дебел, няма да ти е лесно, затова започни със спускания. Хващаш лоста и скачаш нагоре, след което почваш са спускаш с най-бавно темпо. Поне 4 секунди. Като свалиш килца и качиш малко мускул, ще можеш и да ги правиш в обратен ред.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

+1 за интервалното бягане.

Аз също тренирам само базови упражнения, само че при мен са в различни комбинации и в супер серии.

Най-ефективната тренировка от към време и енергия са спринтовете, но те не са за всеки.

Но истината е че най-добре е да се консултираш с доказан специалист, иначе шанса да не постигнеш резултати и това да те накара да спреш е доста голям.

Само да добавя, че мускулът расте, когато си почива. Т.е. без да почиваш пълноценно ефекта, ще бъде доста слаб.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ето нагледно разликата между спринта/интервалното кардио и монотонното дълго бягане:

fee7570d57c262704de3db5565321ac2.jpg

 

Спринтьорите тренират и доста с тежести, защото е важно за експлозивната сила. Маратонеца само търчи и изглежда отвратително :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тони, това последното кой какво прави и как изглежда е...а бе несериозно.
Не може всички да са спринтьори и да изглеждат перфектно, а и ако пуснеш спринтьора на маратонско разстояние ще увехне като карамфил на митинг на БСП.

Аз се радвам на всички, пишещи в темата и бих казал следното: радвайте се, че сте здрави и можете да си позволите всичко.
Докато сте млади си обръщайте внимание и не чакайте да стане мазаляка, за да се стреснете и да се чудите как да сваляте после и да се вкарвате здравословно в норми.
Има и такива като мен, на които много им се спортува и то всякакви спортове, но докторите категорично забраняват това.
Въпреки забраните, всеки божи ден от няколко години насам не спирам със спорта и ходенето пеша и предпочитам да си отида от тоя свят на пътеката спортуващ (примерно), отколкото лоясал до масата, отрупана с всякакви простотии, скапващи здравето.
И го правя не за да свалям килограми, а защото след 90 минути спорт (не силов и без спринтове хаха) се чувствам много по-добре, от 90 минути неспирно хапване (не, че съм го правил това).

Бъдете здрави и влагайте усилия в това да останете такива, нищо, че много хора си отидоха от този свят здрави. 

пп. Към хората, решили да си променят живота към автора на темата: шапка ви свалям за усилията и получавате аплодисменти!
Както се каза по-горе не очаквайте мигновен ефект, но пък кефа след няколко месеца да си обуете панталон, който преди ви е бил тесен, а сега ви пада без колан, е неорисуем!
И този миг си струва всяко усилие и лишение през цялото време. B)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Саше, снимката е само илюстративна. За мен повечето професионални спортисти са много далеч от здравословното, точно обратното. Профи спортът съсипва здравето. За останалото съм съгласен. Няма значение какво спортуваш, важното е да си постоянен. И на мен докторите ми забраниха всичко и само ме врънкаха да ме режат, даже почти се бях навил, но в крайна сметка реших да не ги слушам и сега смятам това за едно от най-мъдрите решения в живота ми. Разбира се, всичко зависи от диагнозата.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Антони, ще си позволя да те попитам с най-добри чувства, какво мислиш за прясното мляко и това, че не трябва да повтаряш една храна в рамките на 24 часа?

Дано ме разбра.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз лично съм го изключил от менюто си, още повече ,че по магазините няма и 1% истинско мляко.


Sent from my iPhone 8 Plus using Tapatalk Pro

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Виолина, за прясното мляко нямам особено мнение. Не виждам проблем с него, освен ако нямаш непоносимост към лактоза. Аз лично пия мляко само сутрин с кафето, но повечето време прекарвам в Гърция напоследък и тук млякото е доста хубаво, за разлика от пикоча в България. По принцип млечните продукти не се препоръчват когато искаш да сваляш килограми, но според мен е субективно. Това за неповтарянето на храната ми изглежда като поредната модерна теория, открита от някой гуру и неподкрепена с никакви научни доказателства и сериозни тестове.
А на всички начинаещи искам горещо да препоръчам да не се набутват за хранителни добавки и магически хапченца. Това са само пари на вятъра, освен ако не говорим за стероиди, но там вече няма здравословно. Единствените добавки, от които има полза, са спортните витамини и минерали. Омега-3, витамин Ц, магнезий и цинк, както и хубави мултивитамини са предостатъчни. Прахчета и хапчета, дето ще ви стопят сланината и ще ви изградят зверски мускули, няма. Знам, че никой начинаещ няма да ме послуша, ама да си кажа. Все пак тази мултимилиардна индустрия има нужда от милиони балъци, та да съществува. Чак се чудя как Епъл не са пуснали некое вълшебно прахче за няколко хиляди :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не знам дали е измислица това за храната. Пишеше, че организма трябва да разгради всичко и да се изчисти дебелото черво, от което тръгвали всички болести при човеците. 

За млякото беше статия някаква на “Дейли Милк”, ако не ме лъже паметта. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Браво за темата. Всеки се е замислял и прави нещо по този въпрос, а който не е, му е време.
Някой ме познават, други не, затова ще бъда кратък.
Винаги съм бил 82-85 кг 180см. Сега 45г. 180см 90 кг.
След здравословни проблеми преди 6 г. от 85 кг, за 40 дни станах 105. ( кантарчето е същото и си пази хронологията от 2012г)
Понеже естеството на здр. проблем, изключва спорт, остана храненето.
Четох, питах, разпитвах и като цяло.
Кардио, без бягане, скачане ( за тези с повече кг) само ходене и вело.
Силови, без големи тежести, повече повторения ( не за трупане на маса) за съживяване на мускулните групи които да се хранят.
За храненето:
Редовно 3-4 пъти на ден, до 19ч. По възможност без хляб, газирано, алкохол ( концентрат и бира), сол, захар, пържено и сладки.
Повече плодове и зеленчуци. Тези които не ги купуваме сме превилегировани. Месо, телешко и риба. Приемането на големи количества вода е по скоро вредно, натоварва бъбреците и “отмива” и нужни и полезни неща в организма. Когато си жаден-пиеш. Когато си гладен-ядеш. В разумни количества.
Преди Велик ден и Коледа постя. Не съм
набожен!
По този повод благодаря на@Johnnybravo.
Без спорт, с малко по внимателно хранене ( количество и качество) резултата е -15 кг до крайната цел още 5-6кг.
Срок няма. Споделям личен опит и наблюдение, както и консултации с лекари.
Не претендирам да е правило, но по горе в мненията виждам от всеки по нещо, което съм описал с мен.
Залитането в едната или другата посока не е полезно.
Това е от мен. Пожелавам здраве на всички!


Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм на 48, 184 см, до миналата година винаги съм бил между 80 и 82 кг без да спортувам нищо, без да ходя повече от 2 км на ден и без каквито и да е диети. От една година започнах да наддавам без да променям нищо в битието си. Сега съм 86 кг и започнах да се притеснявам. Имам и наченки на коремче.
Та, спорт няма да практикувам (прекалено съм зает последните години), дайте съвет какво да променя в яденето. Ще съм много благодарен на оказалите помощ.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

На 48, 184-86! Ти си супер чичка бре! Като минеш 90 тогава го мисли. С годините е нормално метаболизма да се забавя, но пропорциите са ти ок. Може да ти стори смешно, но един обръч от 2 кила, ако го въртиш по 10 мин сутрин и 10 вечер, след 2 месеца ще имаш плочки като на костенурка нинджа. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Е как 10 мин?! При мен на второто завъртане пада:))))

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това е защото не ти е тамън обръча. Моя си ми става и не пада.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тази сутрин мислех да разнообразя като бягам навън ,но уви валеше и продължава да вали.Точно в такъв смисъл си купих пътеката,защото така ще си намирам причини да не бягам,особенно както съм начинаещ няма да ми трябва много да се откажа:)Вярно ,България се намира в перфектен умерен пояс и в годината има около 280 слънчеви дни.

Закуската тази сутрин беше:зелена къдрава салата+малко сирене+филе елена+чай с мед и лимон 3 чаши(ослади ми се)

Реших да следвам логиката на Anthony,малко по-голяма натовареност с по-малко време.Да ви кажа честно,бях целия вир вода,може би два пъти повече се изпотих .На последните 10 мин бях доста умалял.

10 мин бързо вървене с 6 км

10 мин бягане с 10 км

10 мин бързо вървене с 6 км

10 мин бягане с 10 км

10 мин бързо вървене с 6 км

10 мин бягане с 10 км

2 мин вървене с 4 км

http://prikachi.com/images.php?images/518/9208518Z.jpg

http://prikachi.com/images.php?images/521/9208521j.jpg

Чуствам се прекрасно ,виждам че има ефект от цялото начинание ,вече съм 95.8 кг.Надявам се желанието и волята да победи мързела.

Редактирано от kracode
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Като за начало, веднага спри да се мериш ежедневно. Това е абсолютната глупост, която само може да те демотивира. Мери се веднъж или два пъти в месеца макс. Килограмите могат да ти варират по безброй причини, най-често от липсата или пък задържането на вода. Отслабването е бавен процес, също както и дебелеенето. Много ми е смешно като чета как се жалват хората, че по празниците качили 4-6-10 кила за 2-3 дни. То това ако беше възможно, нямаше да се налага на бодибилдърите да изяждат такива индустриални количества храна. 

Също така имай предвид, че обилното потене не означава по-голямо топене на мазнини. Мазнините се обработват от черния дроб и остатъците се изхвърлят през задника, а не през порите. При потенето губиш единствено вода. Иначе всички щяхме да отслабваме елементарно, с висене в сауната. Не че не съм виждал сума ти такива хора. Винаги като съм в сауна и ще се намери някой шишко, дето да сподели как топи мазнини там :) Все пак повишаването на телесната температура има и ефект върху изгарянето на сланина, но е не е голям. Има и вреди, затова никога не използвай разни загряващи глупости. Гледал съм идиоти и идиотки, които се увиват в стреч фолио през кръста, за да стопят шкембето. Така могат да си унищожат единствено вътрешните органи, тъй като ги загряват прекомерно. На-много страдат бъбреци и яйчници. Трябва да знаеш, че е абсолютно невъзможно да сваляш мазнини от място по избор. Това ще рече, че ако имаш повече лой на корема, няма как да накараш организма да използва точно нея. Той си решава сам откъде да дърпа, а както вече казах, ако само тичаш, първо ще ти дръпне мускулите, защото те са най-голям консуматор. Така ще загубиш и най-много тегло, тъй като мускулите са и доста по-тежки от сланината. Ако целта ти е само да свалиш килограми,  продължавай така, но имай предвид, че не е особено здравословно и може да се окажа, че като дебел си изглеждал по-добре.

Всъщност, колко тежиш няма никакво значение. Важно е какво е теглото - активно (мускули) или пасивно (лой). Аз тежа 103 кг, висок съм 188 см, 46 години. Имам излишни мазнини, но това въобще не ме притеснява, нямам за цел да се състезавам, а не обичам да се лишавам. Чувствам се отлично и в супер форма, спокойно карам 45 км. колело по тежки планински маршрути,  правя мъртва тяга с почти 2-пъти собственото си тегло, боледувам изключително рядко. Само преди 12-13 години бях 130 кила чиста лой, пушех по 3 кутии цигари дневно и пиех по 1 кило концентрат и всеки месец бях болен. Не можех да си вържа връзките или да се кача до 3-тия етаж без да се задъхам до смърт. Човек трябва да осъзнае какво иска и да се стреми да го постигне. Трябва малко усилие в началото, но после ти става начин на живот и е много по-лесно. И аз като Ayl се оправдавах, че нямам никакво време за спорт, но това е абсолютно невярно. И най-заетия човек на света може да намери 20-30 минути на ден и да се погрижи за тялото си. А с годините отслабването става все по-трудно и изисква много по-големи усилия.

Ayl, напиши как се храниш обикновено и ще се опитам да те посъветвам какво да промениш, но със сигурност ще трябва и повече активност. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Някой предложи да се хапва сьомга. Аз бих допълнил, но да е дива. Тази от развъдник е супер отрова, много зле. Мазнините са необхими за усвояването на витамините, които приемаме, обаче внимавай кои мазнини и от какъв източник са.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз, бях затлъстял г@з в сервиза, най-вече от застоял живот. В момента съм автомеханик и нещата се промениха коренно. От 92-94 свалих до 74(като срещнах жена ми :) ), сега съм 82 и нямам паласки. 43 навършени и 186 ръст. :tooth:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Който е** редовно няма паласки!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Хубава тема. Да споделя и моя скромен опит в сваляне на 17-20 кг. (от 85 до 68) Висок съм 178. 

Не пишеш количествата храна, която си си набелязъл. Ядки и кисело мляко-добре но колко, това си е калорична бомба. Въглехидрати и плодове до обяд, след това протеини. Малки и чести поемания на храна -4-5 пъти.

В зависимост от възраст и пол за да свалиш а приори трябва да приемаш по-малко калории от колкото изгаряш, ако тази формула не помага и ако режимът не даде резултат - изледвай щетовидна жлеза. 

 

Във всички случаи пощение при диетолог ще ти е от полза. Ще ти направи режим, при който хем да не страдаш, хем да си върнеш заветната форма.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 седмици по-късно...

 Аз за близо година свалих 37 кг. И да ви кажа изпробвал съм много методики и смело мога да кажа, че всичко работи стига да има воля. Най-голям разултат беше в началото когато тежах 122кг., след като намалих храната и започнах леки тренировки, резултатите се появиха страшно бързо. Но дойде момента в който резултатите намаляха и за известно време стоях около 96-97кг. Супер здрави тренировки правилно хранене и нищо. След консултация с фитнес инструктор се разбра, че явно храненето не ми е било по килограмите. Тук идва момента в който най-лесното бе да намалим храната, но вместо това добавихме 20-30 мин каедио сутрин. Тоест отново се храня добре, но за да изгорим горивото(храната), добавихме допълнително монотонно кардио. Тук много хора ще кажат, че интервалното кардио е по- добре и съм съгласен, но някак си сутрим ми се струва по- удачно да не се претоварвам. Резултатите дойдоха мигновенно за последните 6 месеца съм с 10 кг. надоло, в момента съм 86кг. Друго важно нещо при мен беше, храненето, просто в един мимент ми омръзна да се контролирам всеки ден. Там проблемът се реши, като започнах да си определем седмичен прием на калории, а не дневен. Доброволно гладувам един ден в седмицата(за ползите и вредите от периодичното гладуване, не мисле да спорим, всеки си избира) и така всичко ми се получава доста по-лсено. Тренирам силово 5 дена в седмицата, като 6-тия ден правя кръгова тренировка(комплекс със щанга), около 20 мин. нон-стоп. Тренировките в момента са с по-малко тежести но доста повторения и малка почивка между сериите. Всеки ден тренирам една мускулна група. Целите пред мен са да съм около 80-81 кг, с малко повече мускулна маса, като ръстът ми е 175см. Малко ме е срам от първата снимка, но качвам за да се види реално промяната.

259e9p1.jpgnpgciq.jpg

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Адмирации


Sent from my iPhone 8 Plus using Tapatalk Pro

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.



Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...