Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Apple придоби стартъпа, който стои зад технологията QuantumFilm Image Sensor за улавяне на повече светлина в по-тънка камера


dessyteneva

Recommended Posts

iphone-x-camera.thumb.jpg.8b2a6b3c5eaef68bf19fc88c9c004c98.jpg

Apple закупи стартъпа InVisage Technologies, който произвежда сензори за камери по своята уникална технология QuantumFilm Image Sensor за улавяне на повече светлина в по-тънък модул.

Всъщност QuantumFilm е фоточувствителен слой, който разчита на новооткрития клас материали на InVisage за поемане на светлина и е съставен от квантови точки, наночастици, които могат да бъдат диспергирани, за да образуват мрежа, след като бъдат синтезирани. Точно като боя, тази дисперсия от твърда материя може да се нанесе върху субстрат и да бъде оставена да изсъхне. В QuantumFilm pixel светлината преминава през матрицата на цветния филтър и след това се открива от квантовите точки в слоя. Металното окабеляване представлява електрическата верига на сензора. По-високото позициониране на фоточувствителния слой позволява на QuantumFilm pixel да открива повече фотони, да съхранява повече електрони и следователно повече фотографска информация и да възпроизвежда цветовете по-точно в един по-тънък модул за камерата.

Тъй като Apple продължава да се съсредоточава върху подобряване на качеството на камерата в iPhone всяка година, лесно можем да разберем целта на това придобиване и мястото, което компанията ще намери за иновативната технология на стартъпа в собствения си хардуер. В момента гигантът разчита на външни доставчици за своите камери, но използва собствения си процесор за обработка на изображенията и управление на сензорите. С технологията на InVisage, компанията вече ще може да разработи собствени модули, които ще улавят повече светлина при по-малки размери.

Редактирано от dessyteneva
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...