Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Apple Watch скоро ще надмине iPod по продажби


dessyteneva

Recommended Posts

ipod.jpg.11a6f01dccb4e63e0c4990720a0926e3.jpg

Apple Watch може и да е малка част от бизнеса на Apple, в сравнение с iPhone, но ново изследване на Asymco твърди, че е на път да изпревари най-продавания продукт на компанията преди – iPod.

Всъщност часовникът дойде горе-долу тогава, когато гигантът спря да съобщава данни за продажбите на iPod. Докато Apple не цитира точни цифри и за продадените си часовници, Asymco посочва, че може да го направи като анализира категорията „Други“ в приходите на компанията, където са включени и продажбите на Apple Watch. Според Apple, именно тази категория е отбелязала ръст от 40% през последните три тримесечия. С последното поколение часовници с LTE възможности на пазара, Asymco отбелязва, че продуктът ще надмине продажбите на iPod през последното тримесечие на 2007 година, когато плейърът отчете 4 милиарда долара приходи:

Цитат

„От гледна точка на приходите, смятаме, че през четвъртото тримесечие на следващата година, Apple Watch ще генерира повече от колкото iPod в най-силния си период“ се казва в доклада на кимпанията. „По отношение на годишните продажби това може да отнеме повече време, тъй като за iPod най-силната година беше, когато Apple достави 55 милиона устройства, а Apple Watch в момента има около 16 милиона, но ако се запази сегашния темп на нарастване на продажбите му, през 2020 година ще имаме 50% ръст“.

В доклада се отбелязва още, че Apple Watch може в крайна сметка да стане вторият, или третият най-популярен продукт на Apple за всички времена, а като се има предвид, че се очаква съвсем скоро Apple да стане трилионна компания, тези цифри са още по-впечатляващи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...