Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Собствениците на Apple Watch могат да участват в изследване на Apple за идентифициране на нарушения в сърдечния ритъм


dessyteneva

Recommended Posts

apple-heart-study.thumb.jpg.16293e965de3c967e76eb9f2848b0d16.jpg

Apple обяви, че стартира изследване, чрез приложението Apple Heart Study, базирано на ResearchKit, което ще използва сензора за сърдечен ритъм на Apple Watch, за да събира нужните данни и да идентифицира нарушения в работата на сърцето, за които ще информира потребителите.

Като част от проучването, участниците ще получават известия при установяване на непарвилен сърдечен ритъм и безплатна консултация с лекар, който ще им направи електрокардиограма и ще ги наблюдава допълнително.

Цитат

„Всяка седмица получаваме невероятни писма от клиенти за това, как Apple Watch е спасил живота им, откривайки опасни сърдечни състояния. Тези истории ни вдъхновиха и сме решени да направим повече, за да помогнем на хората да наблюдават здравето си.“ каза Дженифър Уилямс. „Работейки с медицинската общност, не само можем да информираме потребителите за някои здравословни нарушения, но също така се надяваме да отбележим напредък в откритията в науката за сърцето“.

За да изчисли сърдечния ритъм, сензорът на Apple Watch използва зелени диоди, мигащи стотици пъти в секунда и светлочувствителни фотодиоди за откриване количеството кръв, протичащо през кожата. Apple си партнира с медицинския университет в Станфорд, за да извърши проучването:

Цитат

„Чрез Apple Heart Study, Stanford Medicine ще изследва технологията как сензора на часовника може да помогне за настъпването на нова ера на проактивната сърдечна грижа, която е в основата на нашия подход за прецизност в здравето“ обяви Лойд Минор, декан на университета. „Ние сме развълнувани да работим с Apple в това проучване“.

Докато сърдечните аритмии не винаги са симптом на сериозно заболяване, то предсърдното мъждене е водеща причина за инсулт, който може да доведе до смърт. Много хора не усещат симптомите и често не търсят медицинска помощ навреме. Приложението Apple Heart ще бъде налично в App Store за САЩ за клиенти на възраст над 22 години, които имат Apple Watch Series 1, или по-нов модел и ще изисква iPhone с iOS 11. Според Apple, проучването не е насочено към хора, които вече са диагностицирани с предсърдно мъждене по време на провеждането му.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...