Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Ученик успя да портне iMessage за Android


dessyteneva

Recommended Posts

weMessage.jpg.2605aa816f31129a0c34d7c9c52aecc2.jpg

iMessage най-после е налично за Android, благодарение на 16-годишния разработчик Роман Скот. Приложение weMessage е безплатно и поддържа групови чатове, изпращане на прикачени файлове и много други опции, но има една голяма уловка – Apple изключи възможността една от най-примамливите й услуги да стане достояние на Android конкуренцията, тъй като iMessage е една от от основните позиции в продажбата на iOS устройства и компанията няма намерение да я предостави на конкуренцията, въпреки многото слухове, които твърдяха, че това скоро ще се случи. Скот обаче разработва решение, което ще е наистина полезно за милиони потребители.

weMessag поддържа връзката с iMessage, като носи много от най-добрите функции на оригиналното приложение, но разполага с подсилено криптиране, емотикони, възможност за блокиране на контакти и опции за персонализиране, които не можете да получите с iPhone. Приложението е идеално за връзка с приятелите и членовете на семейството, които използват iOS устройства, но уловката всъщонст е, че е достъпно само за тези от тях, които имат на разположение и Mac. Това е така, защото weMessage не може да се използва самостоятелно, а се нуждае от „мост“ към оригиналната услуга на Apple. След като го инсталирате weServer на Mac, всички съобщения ще се изпращат и получават през него, а Apple дори няма да разбере, че всъщност използвате Android устройство.

Скот твърди също така, че е възможно да се проникне в iMessage с помощта на експлойт, който ще отвори сървъра за други платформи, но това би било в разрез с лицензионното споразумение за крайния потребител и вероятно няма да работи дълго.

Цитат

„iMessage трябва да се изпращат през сървърите на Apple и единственият начин да се направи това правилно е да се ползва устройство на компанията“ обяснява момчето. „Ако weServer поддържаше Windows или Linux, не само щях да наруша EULA, но и да разчитам на експлойт, който най-вероятно ще бъде запушен в близко бъдеще“.

Някои други приложения в миналато също се опитаха да направят подобна връзка, но бяха бързо изключени от Apple, докато Скот се надява, че с помощта на Mac, който служи като мост, weMessage ще продължи да съществува. Приложението вече е налично за изтегляне в Google Play, а weServer можете да свалите от сайта на разработчика.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...