Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Франция стартира наказателно дело срещу Apple за забавянето на iPhone


dessyteneva

Recommended Posts

iPhone.jpg.e2b45922da6cca45ec4e8f4972f743e5.jpg

Отдавна вече не е новина, че Apple забавя софтуерно по-сторите си модели iPhone, но във Франция това предизвика сериозно раздвижване. Според BBC News, френската прокуратура е започнала разследване срещу технологичния гигант с основанието, че това е „планирано остаряване“, което противоречи на френските закони. Властите обвиняват Apple, че съкращава живота на продуктите си, за да накара клиентите да купуват нови модели.

Както вече знаете, миналия месец пресата гръмна със заглавия как Apple е потвърдила умишленото софтуерно забавяне на по-старите iPhone и въпреки, че потребителите вече могат да отидат в най-близкия магазина на компанията и да сменят батерията на телефона си с огромна отстъпка, повечето от тях в крайна сметка избират да си вземат някой от новите модели. Френските политици обаче, не са доволни от това, а правителството на страната е разпоредило разследване, като случаят се води от Агенцията за защита на потребителите на Министерството на икономиката. Срещу Apple вече бяха заведено множество съдебни дела в цял свят, а групата за подкрепа на потребителите Stop Planned Obsolescence също критикува действията й. Организацита заяви пред BBC, че Франция се е превърнала в трета страна, която да разследва Apple за претенции за планирано остаряване, след подобни организации в Израел и САЩ. Това обаче е незаконно само във Франция и, ако съдът прецени, че компанията е виновна, може да се наложи тя да плати глоба в размер на 5% от годишния си оборот.

Миналия месец Apple се извини на своите клиенти, като каза, че не би направила нищо умишлено, за да съкрати живота на който и да е свой продукт, или да развали потребителското изживяване, за да стимулира ъпгрейд.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...