Премини към съдържанието
dessyteneva

Китайска потребителска организация също поиска отговор от Apple за забавянето на iPhone

Recommended Posts

iphone-7.jpg.a893f5b2eade2a5c3c6a6343ad8ee2e6.jpg

Забавянето на по-старите модели iPhone е най-големият скандал за Apple от години насам. Независимо от признаването на проблема, извинението и предложението за по-евтина замяна на батериите, компанията все още трябва да се изправи срещу негативните реакции на потребителите и правителствата в цял свят.

Най-новата организация, която поиска обяснение за забавянето е китайска потребителска група, но преди нея американските, френските и бразилските власти също се обърнаха с този въпрос към компанията. Shanghai Consumer Council иска повече информация от Apple, съобщи Reuters, а времето за отговор, дадено от организацията на компанията е до петък. Всъщност тя е неправетелствена организация, одобрена от китайските власти, която в понеделник попита Apple за обяснения и подробности за това, което планира да направи, за да отстрани проблема, въпреки, че компанията вече отговори и на двата въпроса в предишните си изявления.

Писмото от потребителската организация идва в отговор на обратната връзка от местни потребители, които са подали около 2615 жалби за продукти и услуги на Apple през 2017 година, в сравнение със само 964 през 2015 например. Не става ясно колко от тях визират конкретно случаи на забавяне на iPhone, но увеличението на оплакванията е очевидно, а Apple явно си плаща цената за вече взетото решение.

  • Харесвам 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

29 долара била смяната на батерията ,а в България тарикатите взимали почти 90 лева. Пълна пародия.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×