Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

HomePod ще може да приема команди от множество потребители


dessyteneva

Recommended Posts

HomePod.thumb.jpg.bb0110702d2e39c42dae7eec63e8d971.jpg

Apple обяви вчера официалната дата за пускане на пазара на своя дългоочакван интелигентен високоговорител HomePod и в самото съобщение имаше някои подробности, които до сега не бяха огласени.

HomePod ще може да се използва като високоговорител за iPhone за по-ясен звук. Това означава, че потребителите ще могат да приемат обаждания на него от своите телефони, а допълнителната документация, споделена с персонала на Apple Store сочи, че тази функция ще позволи на всеки да се обажда от своя iPhone и след това да продължи разговора от HomePod, или просто да започне обаждането от него. HomePod не се ограничава до един потребител, след като бъде настроен, всеки в дома ще може да слуша музика, използвайки акаунта в Apple Music, инсталиран на устройството и всеки ще има възможност да задава въпроси на Siri. HomePod е проектиран основно за работа с Apple Music и поддържа Bluetooth 5.0, но все още не е ясно дали ще може да се възпроизвежда музика от iPhone или друг смартфон. Той обаче ще поддържа AirPlay тип peer-to-peer, така че ще можете да пускате съдържание от музикални приложения на трети страни.

Както компанията сподели, HomePod ще бъде достъпен в САЩ, Великобритания и Австралия, като цената му ще е съответно 349 долара, 319 паунда и 499 долара. Предварителните поръчки започват този петък, а устройството ще е по магазините две седмици по-късно на 9 февруари.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Дайс винаги са били сайт от типа "ден година храни", аз се чудя купува ли някой от тях въобще?!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

На разпродажби да :)


Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не виждам съвместимост и връзка с ATV, щот би било добре докато гледаш филм звука да ти минава през колоната/колоните. Не само за стрийм на музика през телефона. За малки стаи-спални би било супер удобно. Инак за подобни пари на Bose и други марки има доста решения. А и в тях и звук от ТВ можеш да вкараш.


Sent from my iPad using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А защо звука от Атв да не минава през HomePod? Може би ще се сработват доста добре, като гласови команди ще се изпълняват от Атв. Друг е въпроса, че с локация Бг всичко ще бъде орязано. Скъпо е да, но за качеството им на звук изобщо не се съмнявам. Засега  welcome Google Home mini . Хайде сега до пощата, че Xiaomi чака

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ами поне не е описано в съвместимите дивайси.


Sent from my iPhone 7 plus using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да и ipad и ipod2364729d33e210886b349f3ec6c6411d.jpg


Sent from my iPhone 7 plus using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Няма логика това. По-скоро този списък е от устройства, с които може да се настрои колоната, а не само тези, с които работи... Ще си работи и от АТВ, и от Мак. 

Продажбите започнаха, бумът не е голям явно, съдейки по времето за доставка, което не се увеличава.  

Понеже за момента го има само в 3 страни, по-късно в още 2, дали изобщо ще дойде до края на годината у нас и дали ще има сервизна поддръжка? Да не стане като с часовника... 

Някой да е чул дали Сири изобщо ще работи на колоната, ако логнатия акаунт не е от страна, където се продава? Така е на АТВ-то - няма сири, ако си логнат с български акаунт. 

Нема ли да дадат някой безплатен месец АМ? Преди със Сонос имаше такава промоция (3 или 4 м. бяха), а сега с фирмената им колона - пръчки. 

Редактирано от DreamcatcheR
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 седмици по-късно...

Дотук не видях нищо интересно. Командите от множество потребители ги има и при другите асистенти.

 https://youtu.be/jQF5Q3773uk

 

И това “hay” или “ок” как ме дразни! “Хей Сири...”Ок, Google “)) Все едно като давам команди на кучето примерно, използвам “hay” или “ок”...Ставаме маймуни! Да се лигавим пред някакъв процесор!

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Има си удобства. Всекидневно ползвам гласови команди за светлините вкъщи. За разни таймери, напомняния и тн също е яко.
Ама за пауза и намаляване на звука ми се струва прекалено.
Поръчах една черна колона и я очаквам към средата на месеца. Размерът гледам е точно като на сонос 1, но дъ върдж казаха в ревюто си, че звучи по-добре от всеки спийкър, който са тествали (вкл. Плей:5), което ми се видя малко надценено. Ама ще видим :) Ако дори се доближава до 5-цата, значи ще е много много добра тая колонка.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Освен заложените музикални услуги (google music, Spotify, YouTube), Google Home предлага и стрийм от Deezer и Napster .Не говоря за стриймване от устройство. На принципа на chromecast само задаваш стрийма и си свири без нужда от у-во!

efa57af25c08ed6e4badc3ddeaa0ce0f.jpg

Все ми се иска да си купувам Apple продукти, но не , че това си заслужава парите

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 месец по-късно...

Моите лични впечатления за хоумпода са като цяло позитивни. Откакто го имам (около месец) почти не съм пускал Сонос-ите (като изключим Playbar-a, който се ползва с ТВ спийкър). Определено не може да се мери по саунд с Play:5, по-скоро е малко по-добър от Play:1. Басът е напомпващ и високите са ярко изразени. Но всичко това за сметка на средните, които почти липсват и това според мен е основният недостатък. Лошо е, че няма никаква опция за настройка на еквилайзер или поне нещо базово и генерално. Сонос, за сравнение, имат bass и treble (в допълнение на TrueTone - еквивалента на adaptive sound на хоумпод), с които по вкус си нагласям как да ми звучат колоните.

Ползвам Сири постоянно - за всичко свързано с музиката (Епъл Мюзик), времето, управление на светлините (Philips Hue), аларми и напомняния. Честно казано, за момента нищо повече не ми е нужно откъм гласови команди. И все пак е ясно, че ще има подобрения. Микрофоните са много добри. Разбира ме на няколко метра, докато звучи музика и не е нужно да му се вика. Ако пък не свири музика, може и много тихо да му се каже нещо и винаги реагира. Направо е плашещо, че ме чува дори от съседната стая. 

Цената е по-височка от необходимото, но това не е изненадващо за Епъл. Излезе ми по спомен 700 лв. Ако беше 500, щеше да е супер :) и щях да взема втора сигурно, като разкарам соносите. За момента ми стои на бюрото и няма нужда да я надувам, като през повечето време не увеличавам повече от 30%. На 100% се чува 2 етажа нагоре :) 

Както всички ревюта го казаха, който е навътре в Епъл екосистемата, има АМ абонамент и не държи на най-добрия гласов асистент, ще му допадне колоната. За всички останали има други решения. За мен тази е най-удобна откъм бързина на пускане на музика и контрол (единствено от часовника все още не е удобно да се управлява). Не се съмнявам, че след време ще пуснат и HomePod Plus, който ще цепи във всяко отношение (вкл. ценово). 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 21 часа, DreamcatcheR написа:

Лошо е, че няма никаква опция за настройка на еквилайзер или поне нещо базово и генерално.

Дай Боже, ще има джейл и за ХоумПод :)

 

Благодаря за отзивите, ти винаги ги пишеш доста обосновано без да намесваш фенщината(поне не директно :) ).

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 месеца по-късно...

Чудих се в коя тема да пиша, може би трябва да има една основна за Хоумпод.

Както знаете, таман излезе 11.4, а с нея Airplay 2 и stereo pairing за homepod. Второто не съм го пробвал, понеже имам една колона, но Airplay 2 е много добро. Обявиха го преди цяла година на миналия WWDC, но явно си е заслужавало чакането. Всички предимства на Sonos са вече вградени в Епъл устройствата, а именно - direct play (просвирване на музика без прекъсване поради входящо обаждане или пускане на друг музикален източник като видео и др.), multi-room audio (контрол в коя стая какво да се пуска, като е възможно и една и съща песен да звучи навсякъде), доста по-стабилно от първия Airplay (поне засега така ми се струва) + Siri команди за пускане на музика на точно определена колона (което включва и Apple TV - Hey Siri, play some hip hop on the Apple TV - ТВ-то се включва автоматично на съответния HDMI и музиката почва от каквато система имате свързана с ТВ-то). 

Други производители ще добавят Airplay 2 не само към нови колони, но и към някои от старите им. Например Sonos вече обявиха, че ще има поддръжка за One, Play:5 и Playbase (TV soundbar). А при тях якото е, че ако имаш дори един от тези спийкъри, можеш да "разпръснеш" звука и на по-старите. Например, аз имам Play:5 и Playbar (старият им soundbar). Като излезе Airplay2 поддръжка, казвам "Hey Siri, play еди-кво-си in the bedroom" и бам - тръгва на Play:5. Ако съм ги групирал предварително, ще започнат и двете да свирят. 

Сега, интересното е, че в момента най-евтиният Airplay 2 speaker е Sonos One, който си е смарт - има микрофони, поддържа Alexa, директен контрол на Spotify и какво ли още не. При цена 422 лв (amazon), кой ли ще предпочете Homepod за 700? Homepode-a звучи по-добре, има Сири и (според мен) по-добър дизайн. Но при почти двойна разлика, нормалните хора (разбирайте не-епъл-феновете) ще предпочетат Сонос. Още повече, до скоро имаха промо при покупка на 2 спийкъра (които също могат да се свържат в стерео режим). 

И тук идват очакванията за понеделник - на конференцията да обявят сериозни подобрения по Siri, както и нов HomePod. Говори се за по-малък и по-евтин, но си мисля, че може заедно с него да има и по-голям, премиум клас спийкър.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Нямам HomePod, но това което изброяваш като възможности го има при конкуренцията отдавна май. Google cast го прави от година-две.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...