Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Скучните продажби на iPhone X вредят повече на Samsung, от колкото на Apple


dessyteneva

Recommended Posts

iphone-x.jpg.15a7561841a4ff389216d7b3a5e77a2c.jpg

iPhone X беше най-продавания смартфон през декември, според някои оценки, като постави под натиск конкурентите на компанията, които пуснаха своите флагмани през месеците преди празниците, включително и Samsung. Корейската компания обаче е в трудна позиция, тъй като се налага да се конкурира с телефона, за който в същото време стиска палци да направи повече продажби, тъй като е единствен доставчик на OLED панела му. Изглежда iPhone X може да навреди на по-ниския клас устройства на компанията, особено, ако не се продава както беше предвидено.

Ранните слухове за Galaxy S9 твърдяха, че iPhone X е накарал гиганта да изтегли премиерата на своя флагман много по-рано от очакваното. След това стана ясно, че след като Apple успя да задоволи търсенето, Samsung няма да може да се възползва он недостига на десетия юбилеен модел по магазините. От тогава слуховете упорито твърдят, че iPhone X не се продава така, както беше прогнозирано, което ще накара компанията да намали поръчките към доставчиците си, а нов доклад на ETNews сочи, че Samsung няма да бъде пощадена и ще трябва да намали производството на OLED панели в своята фабрика А3 с 10% този месец. От всеки продаден iPhone X, корейският гигант печели по 110 долара, а според миналогодишните оценки, поръчките на Apple ще добавят 22 милиарда долара към приходите на корейската компания. Инсталацията в А3 е специално проектирана да произвежда панелите за iPhone X и, ако доставките през следващия месец не се възстановят, гигантът несъмнено ще трябва да занижи очакванията си за доходи тази годин. Освен това Samsung планира да разшири своя завод във Виетнам, за да задоволи нарастващото търсене на OLED панели, във връзка с плановете на Apple за повече модели с този тип екран. От своя страна обаче, Apple смята да възложи част от поръчките на LG Display, което също ще попари очакванията на кореския гигант.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

“Скучни продажби” значи, че си го купуваш и ти е скучно. Когато решиш да не си го купиш ти е скучно на теб и на продавача.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Скучни означава, че го няма ефекта “Уау”, а т.нар. Супер цикъл, предричан от анализаторите още по-малко, та ако Самсунг са си сложили големия тиган на печката, преди да хванат рибата, може и да не го напълнят до горе, не че ми е жал за тях де. А в интерес на истината много ми е интересно реално какви са продажбите, ама това няма кой да ми го каже...


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

:offtopic:

Гога, моят дисплей е произведен от Japan display Inc. Както и на повечето 5S-и ;) Седмицата няма да се нареди скоро за отваряне, за нея не знам.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За да печели Самсунг по 110 долара от всеки продаден екран, при среден марж около 10%, то значи Епъл им плаща по 1100 долара парчето. Някак си ми е трудно да го повярвам. А маржовете при тези обеми са много под 10%, в това съм убеден. Щото според тази информация ако Епъл са купили 30 милиона дисплеи, то Самсунг са направили печалба от 3.3 милиарда само от тях. Акционерите ще са най-щастливите на света, ама надали. Съжалявам, че пак изразявам мнение под подобна статия, ама не се сдържах.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ами не знам какъв е маржът, но тази печалба беше обявена още когато пуснаха телефона, все пак нямам достъп до официалните разценки между доставчиците, вярвам на пресата. Може и да си прав.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И тук си прав, но то печалбата е процент от прихода, няма значение де, това пише, това пиша и аз, пък как е само те си знаят, не ни и топли много дали едните или другите ще имат повече/по-малко приходи/печалби.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

В интернет пише, че продажбите на iPhone X до нова година са били около 18 милиона броя. Ако е вярно, че Епъл са се подготвили за 50 милиона броя, може би има логика в това да забавят производството. Разбира се, това са неофициални данни и никой не може да потвърди на 100% че са коректни.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 30/01/2018 at 8:19, Anthony написа:

Може да е приход, а не печалба.

Като им чета публикуваните резултати за последното тримесечие, направо си е печалба (според мен).

Цитат

Samsung публикуваха отчетите си за дейността си през четвъртото тримесечие на миналата година. От тях става ясно, че приходите на компанията са били в размер на 65, 98 трилиона вона (62 милиарда долара), а оперативната печалба е достигнала до 14,24 милиарда долара. Цифрите показват скок съответно с 24% и 73% спрямо същия период на 2016 година. Позитивните резултати се дължат предимно на бизнеса с компоненти като OLED дисплеи и полупроводници. Любопитното е, че Samsung отчитат забавяне на продажбите на смартфони от по-нисък клас, но то в случая е било изцяло компенсирано от доброто представяне на флагманите.

Вярно е, че става дума за оперативна печалба и ще падне след данъци, лихви и прочие, но числото определено е внушително, откъдето и да го погледнем.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...