Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Намаляването на времето за чакане при смяна на батерията може да повлияе зле върху продажбите на iPhone


dessyteneva

Recommended Posts

battery.thumb.jpg.ba2edd42ee0af3c135a5a692fd4f2110.jpg

Вчера Barclays излезе с новите си аналитични бележки към инвеститорите, в които отделя внимание на времето за изчакване при замяна на батерията на iPhone, което става все по-малко. Въпреки, че това е наистина добра новина за потребителите, компанията подчертава, че може да се отрази отрицателно на Apple.

През последната седмица Марк Московиц от Barclays е посетил 30 Apple Store в САЩ, за да ноучи повече за времето, което се налага да изчакат клиентите при заямна на батерията на iPhone и твърди, че от 4-6 седмици през миналия месец, то вече е от 2 до 4.5 седмици, като продалжава да намалява. Макар и това да е чудесна новина за клиентите, които искат да се възползват, в доклада се подчертава, че фактът има някои недостатъци за самата компания. Първо увеличаването на възможността за замяна може да доведе до по-малко продажби на нови iPhone и на второ място, средната продажна цена на смартфона може да спадне. Barclays отбелязва още, че всичко това са само прогнози, тъй като продажбите на iPhone ще станат ясни едва в началото на второто тримесечие, но опасенията, че програмата за замяна на батерията ще внесе известни обърквания в тях си остават, като текущото тримесечие може да се окаже по-слабо за емблематичния смартфон.

По-рано компанията обяви, че тази намалението на цената на услугата може да коства на Apple до 16 милиона бройки непродадени iPhone, но няма да се отрази на цената на акциите на гиганта. С най-новата версия на iOS, Apple добавя опция, с която потребителите могат да контролират намаляването на производителността, а освен това обмисля да възстанови сумите на тези от тях, които са заменили батерията си преди намалението на цената.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...