Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Apple все още планира да позволи употребата на iOS приложения на Mac по-късно тази година


dessyteneva

Recommended Posts

ios-app-store-mac-app-store.jpg.7baf53a72b13e71443b5250a0a0981eb.jpg

Докато някои доклада предполагат, че Apple ще постави по-голям акцент върху подобряването на производителността и сигурността на iOS и macOS, което ще отложи въвеждането на някои нови функции за следващата година, изглежда компанията още се стреми да подсигури употребата на iOS приложения на Mac. Марк Гърмън и Ина Фрайд съобщават за Bloomberg News и Axios, че рамката за комбинирани приложения остава в плановете на компанията за тази година, въпреки, че част от новите функции за iOS 12, вероятно ще бъдат отложеин за 2019 година, като новия начален екран с преработена мрежа от приложения например.

Ръководителят на софтуерния отдел на Apple, Крейг Федериги, разкри плановете за това по време на среща със служителите по-рано миналия месец, а Гърмън съобщи, че разработчиците ще могат да създават приложения от трети страни, които работят както със сензорен екран, така и с мишка и тракпад, в зависимост от това на какво устройство са инсталирани, като гигантът ще преработи и собствените си приложения за двете операционни системи. Докладът не обяснява как точно ще се случи всичко това, но може би компанията планира да пусне нов SDK и приложни програмни интерфейси, които да дадат възможонст за истинска функционалност на различните платформи, вместо UIKit и AppKit, които осигуряват необходимата структура в момента.

Трябва да отбележим, че Apple вече има рамка, наречена UXKit, използвана за приложението Photos на Mac, а през 2015 година Джейсън Снел каза, че тя е над познатите рамки и силно пирлича на UIKit за iOS.

Всичко ще стане ясно на WWDC 2018 през юни, а проектът е с кодово име Marzipan. Гъръмн спекулира още, че универсалните приложения ще улеснят Apple един ден да създаде единна система за всичките си устройства.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...