Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Finisar иска да построи завод в Тексас, за да обслужва доставките за Apple


dessyteneva

Recommended Posts

iphone-x-face-id.thumb.jpg.1b4006bf49580af0807b55ead9b97bfc.jpg

Шърмън може да е малък град в Тексас с население от няколко десетки хиляди души, но Finisar има големи планове за него и новия си завод там. Компанията произвежда лазерите VCSEL, използвани в системата за лицево разпознаване на iPhone X и сензорите за близост на AirPods, а миналия декември получи 390 милиона долара от Apple срещу бъдещи поръчки от фонда Advanced Manufacturing Fund, който трябва да подкрепи производството в САЩ. Тази сума ще позволи на Finisar да изгради нов завод на мястото на сграда, използвана перди това от производител на полупроводници. Компанията вече обяви пред местната телевизия KXII, че амбициите й надхвърлят iPhone и AirPods:

Цитат

“Ние ще направим Шърмън VCSEL столицата на света“ каза Къртис Барат, вицепрезидент и генерален директор на Finisar. “Всичко от автономни автомобили, разпознаване на жестове и лицево разпознаване, ще позиционира градчето като много важно място“

Освен това в интервюто си Барат сподели, че компанията се подготвя да стартира масовото производство през октомври, като 90% от оборудването вече е поръчано и ще дойде през април – май, а първите компоненти ще започнат да се произвеждат през август.

Тим Кук обяви Advanced Manufacturing Fund през май миналата година. Фондът има капитал от 1 милиард долара и е предназначен за насърчаване създаването на работни места в САЩ, а Corning (производителят на Gorilla Glass) беше първия бенефициент по него. Сделката с Finisar на стойност 390 милиона долара първоначално беше отчетена като инвестиция в компанията, но по-късно беше пояснено, че това е авансово плащане за бъдещи поръчки.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...