Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

  • 0

Въпрос относно покупка на Iphone


Nico98

Въпрос

Здравейте,

 

Имам въпрос относно бъдеща покупка на Iphone 8. Реших да си закупя такъв от физическо лице, отключен и неразпечатан, тъй като цената е по-ниска в сравнение с тази в търговските вериги. Прегледах различни обяви и се колебая между два варианта - телефон, купен от чужбина с една година международна гаранция или такъв купен в Бг, повечето обяви са с телефони от Мтел с две години гаранция към тях. Въпросът ми е има ли разлика и ако да, кой от двата варианта е за предпочитане. Доколкото знам в първия случай гаранцията ще е към Creative center, а във втория към Мтел и техния сервиз Булграм. Според мен две години гаранция са по-добре от една, но не съм напълно сигурен, затова реших да попитам. Също ме интересува, тъй като телефонът е бил закупен първоначално от друго лице и неговите данни са на фактурата, това би ли имало значение при евентуално наложило се гаранционно обслужване в бъдеще? И на последно място, има ли някакви допълнителни подводни камъни при покупката, за които трябва да внимавам?

 

Благодаря предварително :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

6 отговора на този въпрос

Recommended Posts

  • 0

Значение има само дали са плащани лизинговите вноски(ако барнеш такъв). Първата година гаранцията се изпълнява от Криейтив при всички случаи(можеш лично да го носиш там), а после от булшит, пардон, от Булграм. Ментелски е оферта, защото е ФО, докато от телемор ще е заключен и не се знае някога дали ще го отключат(гаранция - Франция). Според ЗЗП няма значение на чие име е, но ако е на фирма гаранцията е година.

Като купуваш, ей тук вкарваш серийния номер и гледаш дали някога е активиран, като гаранция дали наистина е неизползван.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Благодаря за информацията :)

Предполагам, че ако е на лизинг и първоначалният собственик спре да плаща по някое време, телефонът може да бъде blacklist-нат и гаранцията да се прекрати?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

И аз си мислех, че мтел продават само ФО, но миналата седмица попаднах на iPhone 7, заключен към мтел. Купен е от корпоративен клиент, като отключването стана с обаждане до оператора и изчакване на 48 часа.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Ако беше казал 8 или Х, нямаше и да питам, ама всичките седмици са от квотата на А1 и няма как да са заключени.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

И аз бях убеден, че няма заключена 7-ца от мтел, но я видях и бях там, когато собственичката се обади в мтел. В момента телефона работи и с други карти. Случката е от преди 2 седмици, телефона беше чисто нов, опакован.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори на този въпрос...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...