Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Джими Йовайн ще се оттегли от Apple Music


dessyteneva

Recommended Posts

iovine.jpg.8e1908fe24b18c041777d7fba8497080.jpg

Джими Йовайн ще отстъпи ролята си в Apple и ще заеме консултантска позиция през август, твърдят някои източници. В докладът се посочва, че Йовайн иска да прекарва повече време със семейството си, но всъщност това е вторият път, когато чуваме подобни слухове, определени от самия него като фалшива новина.

Apple придоби Beats за 3 милиарда долара през 2014 година и това си остава може би най-крупната й покупка, а от тогава много бивши директори на Beats се оттеглиха от Купертино. Според The Wall Street Journal, Йовайн ще направи същото това лято, като ще остане консултант на компанията, но не и нейн служител, продължавайки да подкрепя Еди Кю по отношение на софтуера и услугите, но отхвърляйки ежедневното си участие н Apple Music. За Йовайн преходът от кулминационната култура, която наложи с Beats, към Apple Music, фокусирана към привличане на клиенти, беше специално предизвикателство и той ще направи поредната стъпка именно през август, когато акциите получени от сделката с Apple, бъдат напълно изтъргувани.

Някои може би се питат дали придобиването на Beats си струваше за компанията? След като голяма част от нейните таланти вече не са част от Apple, тя си остава просто бизнес със слушалки, който не е толкова успешен и музикална услуга, която би могла да се изгради. Йовайн, който работи в офиса в Лос Анджелис, помогна на Apple да сключи ексклузивни сделки с едни от най-горещите изпълнители, но всъщност репутацията на самия гигант движи успеха на Apple Music, която е на път да изпревари Spotify в САЩ.

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...