Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Instagram вече предлага портретен режим за снимки и видео


dessyteneva

Recommended Posts

instagram-focus-vs-iphone-portrait.png.2bbc8dfedede6bb80443e2261d4b3316.png

Instagram пуска от днес функция за портретен режим, подобна на тази на Apple, която обаче ще работи и с видео. Focus portrait mode ще замъглява фона като същевременно ще оставя лицето фокусирано, за да изглеждат кадрите ви още по-професионално. Според компанията, функцията използва фоново сегментиране и технология за лицево разпознаване, без за това да е нужна двойна камера. Focus portrait може да бъде намерена в опциите за форматиране на Instagram Stories, заедно с Boomerang и Superzoom и вече се разпространява за iPhone 6s, 6s Plus, 7, 7 Pls, 8 , 8 Plus и X.

В сравнение с Focus portrait mode, Portrait mode на Apple, която се възползва от двойната камера на по-големите модели iPhone и iPhone X, се справя малко по-добре, но за сметка на това не е налична за останалите устройства на компанията и не може да работи с видео.

Всъщност целта на новата функция е не да се състезава с Apple, а да даде на потребителите още една причина да изберат Instagram пред Snapchat.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не съм работил с  iPhone X. Интересно ми дали при него така нареченото размиване на фона е оптично или софтуерно? Ако при заснемане на видео с  iPhone X въпросния ефект го няма, значи е софтуерно. Очаквам ползващите  iPhone X да споделят свои впечатления.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз имах подобно питане в друга тема, но отговор нямаше. Оказва се, че Pixel XL се справя по-добре от X за подобни снимки. Той е с една камера и това ме навежда на мисълта, че може нещата да се случват софтуерно. Моите познания по темата обаче са никакви:) Иначе ефекта на Instagram е боза засега!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

По-логично е наистина да е софтуерно.

Редактирано от mirror
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Размазването на фона е софтуерно при айфон както и при другите производители. Айфона ползва двете камери за да разбере по-лесно кое е на преден план (грубо казано) и след това софтуерно размива задния план. Най много си личи по контурите на главата на човек, когато фона е шарен и доближава цвета на косата например. Ако беше хардуерно оптиката не би могла да се побере в корпуса. Дори и сензора трудно ще влезне . Хубав ден, дано съм бил полезен.

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Функцията според мен работи много добре на iPhone SE. Само заради тази функция се замислях за нов апарат, но...това е супер функция. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

С предната камера качеството на ИГ е ужасно в сравнение с портретния режим на Х. Това на слабо осветление. Все едно е свален кадър от слоу-мо видео. Снимки нема да качвам, за да не плаша форума ?

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...