Премини към съдържанието
dessyteneva

Полицейските управления в САЩ вече могат да отключват iPhone

Recommended Posts

1.thumb.png.9d4eba6957be99f06f38ea5d4bef2f65.png

Дискусията за неприкосновеността на личния живот, свързана с технологиите, продължава да се развива във времето, а позицията на Apple по отношение на сигурността не е се е променила, особено когато става въпрос за правоприлогане.

Директорът на ФБР, Кристъфър Уейър посочи, че данните, съхранявани в криптирани устройства са все по-недостъпни, но според Motherboard, това не е съвсем вярно. В доклада се посочва, че местните полицейски управления и федерални агенции в цялата страна са закупили сравнително евтин инструмент, който им позволява да отключват по-новите модели iPhone и най-новите версии на операционната система.

Цитат

„Това показва, че държавата и местната полиция имат достъп до тези данни в много ситуации“ обяви Матю Грийн, асистент криптограф в Инстиутта за информационна сигурност Джон Хопкинс. „И естествено си противоречи с твърденията на ФБР, че нямат достъп до телефоните“.

Става въпрос за компанията Grayshift и създаденото от нея миналата година устройство GrayKey, което успешно отклучва iPhone без нужната парола. Разположената в Атланта, Джорджия компания има по-малко от 50 служители и до сега не беше известно дали GrayKey е услуга или устройство, но MalwareBytes успя да се сдобие със снимка, като отбеляза, че сайтът е защитен портал, който показва екран за принадлежност към правоприлагащите органи. Самият апарат има формата на кутийка, широка 4 инча с два lightning кабела, излицащи от нея, което позволява включването на два телефона едновременно в даден момент. Отключването може да отнеме от 2 часа до 3 дни, в зависимост от дължината и сложността на паролата, а след като телефонът бъде оключен, съдържанието и файловата система могат да бъдат изтеглени на самото устройство. GrayKey се предлага в два варианта с цена 15 000 и 30 000 долара, като първият изисква връзка с интернет, а вторият предлага неограничен брой опити за също толкова устройства, най-вероятно до запушване на пробивите в сигурността.

  • Харесвам 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×