Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Полицейските управления в САЩ вече могат да отключват iPhone


dessyteneva

Recommended Posts

1.thumb.png.9d4eba6957be99f06f38ea5d4bef2f65.png

Дискусията за неприкосновеността на личния живот, свързана с технологиите, продължава да се развива във времето, а позицията на Apple по отношение на сигурността не е се е променила, особено когато става въпрос за правоприлогане.

Директорът на ФБР, Кристъфър Уейър посочи, че данните, съхранявани в криптирани устройства са все по-недостъпни, но според Motherboard, това не е съвсем вярно. В доклада се посочва, че местните полицейски управления и федерални агенции в цялата страна са закупили сравнително евтин инструмент, който им позволява да отключват по-новите модели iPhone и най-новите версии на операционната система.

Цитат

„Това показва, че държавата и местната полиция имат достъп до тези данни в много ситуации“ обяви Матю Грийн, асистент криптограф в Инстиутта за информационна сигурност Джон Хопкинс. „И естествено си противоречи с твърденията на ФБР, че нямат достъп до телефоните“.

Става въпрос за компанията Grayshift и създаденото от нея миналата година устройство GrayKey, което успешно отклучва iPhone без нужната парола. Разположената в Атланта, Джорджия компания има по-малко от 50 служители и до сега не беше известно дали GrayKey е услуга или устройство, но MalwareBytes успя да се сдобие със снимка, като отбеляза, че сайтът е защитен портал, който показва екран за принадлежност към правоприлагащите органи. Самият апарат има формата на кутийка, широка 4 инча с два lightning кабела, излицащи от нея, което позволява включването на два телефона едновременно в даден момент. Отключването може да отнеме от 2 часа до 3 дни, в зависимост от дължината и сложността на паролата, а след като телефонът бъде оключен, съдържанието и файловата система могат да бъдат изтеглени на самото устройство. GrayKey се предлага в два варианта с цена 15 000 и 30 000 долара, като първият изисква връзка с интернет, а вторият предлага неограничен брой опити за също толкова устройства, най-вероятно до запушване на пробивите в сигурността.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...