Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Apple работи върху iPhone с дизайн и функции, невиждани до сега


dessyteneva

Recommended Posts

1.thumb.jpg.8846d16e1a880e95fc66f32b21415b4a.jpg

Десетата годишнина на iPhone отбеляза първия голям редизайн за емблематичния смартфон на Apple, при който хоум бутонът беше напълно премахнат, така че устройството да получи екран от край до край, а някои фантастични вътрешни технологии позволиха на компанията да замени Touch ID с 3D система за лицево разпознаване, наречена Face ID. Apple обаче няма намерение да спре до тук. Според нов доклад на Bloomberg, компанията работи върху нов дизайн и функции за своя iPhone, които не приличат на нищо, което сме виждали до сега, като при това става въпрос не за далечно бъдеще, а за близките няколко години.

Според доклада, Apple разработва функции за безконтактен контрол с жестове, които ще позволят на потребителите да изпълняват някои задачи като просто преместят пръста си до екрана, без да го докосват. Не е ясно какви ще са точно те, но Apple има няколко патента за 3D дисплей и проучва холографски функции, така че е възможно жестовете да са свързани с тях, въпреки че в доклада не се споменават триизмерни изображения без очила, или холографски дисплеи. Според данните на неназован източник, технологията няма да навлезе поне в близките две години, така че несъмнено ще научим повече за нея през това време.

От гледна точка на дизайна, отново позовавайки се на неназован източник, Bloomberg твърди, че Apple работи върху постепенно извит навътре екран, което е любопитно, защото LG вече има подобни модели от серията G Flex, която изостави поради липсата на интерес от страна на потребителите. Единственият начин да оправдаем подобна извивка ще бъде, ако кривината служи за определена цел, например свързана с разработваните жестове – да позиционира камерите и сензорите по начин, удобен да откриват движенията над екрана, но това е само спекулация.

Bloomberg отбелязва, че новият извит дизайн и жестовете за контрол са все още в ранна фаза на разработка и компанията може да изостави идеята в процеса на работа.

Редактирано от dessyteneva
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...