Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Apple може да продаде едва 2 милиона HomePod тази година


dessyteneva

Recommended Posts

homepod.thumb.jpg.ae1100d6091e666bfad44bcdd44e9be3.jpg

Нов доклад на известния анализатор Минг-Чи Куо хвърля светлина върху лошото приемане на пазара на интелигентния високоговорител на Apple, HomePod. Според него компанията може да продаде 2 до 2.5 милиона устройства през цялата 2018 година, като 1 милион ще са през първото полугодие. Всъщност повечето анализатори сочеха продажби за HomePod около 10 милиона годишно, което прави прогнозата на Куо доста песимистична, но той твърди, че високата цена и огромната конкуренция са причината за реакцията на пазара, а компанията обмисля пускането на по-евтин модел.

Миналата седмица Bloomberg заяви, че Apple продава едва по десетина устройства на ден в някои от магазините си, а прогнозата на Куо за 2.5 милиона продажби означава по 6800 бройки дневно, очевидно поделени между онлайн и продажбите на дребно. Компанията не разкрива информация за конкретните продажби на HomePod, поставяйки го в групата „други продукти“, заедно с Apple Watch, така че ще трябва да се доверим на анализаторите, по отношение на цифрите. Ако обаче гигантът действително представи по-евтин модел говорител, то той успешно ще се конкурира с предложенията на Amazon и Google, а според Куо, за повечето клиенти Siri не е здължителен, тъй като той и без това все още е ориентиран предимно към англоговорящите страни, въпреки че според данни на гиганта, продуктът ще дебютира тази пролет и във Франция и Германия.

 

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

От много време вървят с главата в облаците, време е да ги приземят. Аз лично никога няма да си купя тоя говорител, но ако ми трябва такъв, ще заложа на познатите имена, а не на епъл.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Звука наистина е уникален, проблема е че не можеш да правиш нищо сравнение с конкуренцията, прекалено е затворен. Дано малко преосмислят стратегията си на база продажбите.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...