Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Apple представи нова програма за рециклиране и робота Daisy


dessyteneva

Recommended Posts

apple-daisy.jpg.0bc22932a3a3d33f0ef2b0b0c86bb08b.jpg

Преди Деня на Земята в неделя, Apple обяви няколко инициативи, които подкрепят ангажимента й аз опазване на околната среда и целта й да напарви продуктите си само от рециклирани, или възобновяеми материали.

Първо за всяко устройство, заменено, или рециклирано в Apple Store или Apple.com, в световен мащаб до 30 април, компанията ще направи дарение ан неразкрита сума на екологичната организация с нестопанска цела Conservation International, която работи за защита на природата в над 30 държави.

Apple усъвършенства опциите си за замяна и рециклиране в нова програма GiveBack, достъпна на сайта й и в участващите магазини.

Второ – компанията представи нов робот за разглобяване на iPhone, наречен Daisy, подобен на Liam, първият робот за демонтаж, стартиран през 2016 година. Daisy се намира в Остин, Тексас, а втори такъв ще има и в Бреда, Холандия. Той е произведен от някои от частите на Liam и може да разглобява девет версии на iPhone, като сортира компонентите за рециклиране. Daisy може да разглоби 200 телефона за час и да отдели компонентите, така че Apple да възстанови материали, които традиционните рециклиращи компании не могат, при това с по-високо качество.

 

В изявлението си Лиза Джаксън обяви, че Apple постоянно работи за интелигентни решения за справяне с измененията в климата и опазване на ценни ресурси, а като признание за деня на земята, предоставя на своите клиенти начин да рециклират устройствата си, по най-добрия за планетата метод. Компанията публикува и своя годишен доклад за околната среда, описвайки напредъка си в три приоритетни области – намаляване на въглеродния отпечатък, чрези използване на възобновяеми енергийни източници, запазване на ценни ресурси и създаване и използване на по-безопасни материали в продуктите и процесите.

По случай Деня на Земята, собствениците на Apple Watch ще получат и ново предизвикателство, като за да получат значката, ще трябва да завършат всяка тренировка за 30 минути на 22 април.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...