Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Потребители съобщават за сериозни проблеми със стабилността на macOS 10.13.4


dessyteneva

Recommended Posts

macOS.thumb.jpg.699dfeb8753c9a1289cb2b39d6d31378.jpg

Ако използвате macOS, можете да пропуснете последната актуализация, тъй като редица потребители съобщават за проблеми при инсталирането й. Всъщност в бележките към High Sierra 10.13.4 пише, че подобрява стабилността, производителността и сигурността, но някои от потребителите са установили, че когато се опитат да рестартират след инсталирането й, машината се озовава в Recovery Mode, със съобщението, че инсталацията не може да бъде завършена.

Диагностиката сочи, че дисковете са в добро състояние, така че хардуерни проблеми могат да бъдат изключени като вероятна причина за проблема, а някои потребители разказват, че се е наложило да търсят помощта на техническата поддръжка на компанията, за да се справят със ситуацията, след като машините са забили на 100% след зареждане в Safe Mode.

Apple все още не е дала официален отговор за причината за тези проблеми, но според Extreme Tech и AppleInsider, те се крият в конфигурацията с мулти-монитор.

Цитат

DisplayLink се използва, за да позволи на компютрите да стартират дисплеи, чрез USB технология“ твърди ExtremeTech. “Тя е внедрена в редица продукти и има софтуерни решения, използващи я по различен начин, обикновено за разширяване или колниране на Mac. Тъй като в macOS 10.13.4 изглежда не работи нито едно от тях, или поне не работи нормално, това причинява проблемите при инсталацията, която не може да бъде завършена“.

DisplayLink обаче не е единственото решение за няколко монитора, което има проблем, след ъпдейта спира да функционира и Duet Display, което кара много потребители да се откажат от актуализацията, защото губят част от функционалността на дисплея.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Сефте откакто съм сложил 10.13 нямам нужда да рестартирам Wi-fi и камара софтуер за да работи след слип. Дуал дисплей и нула грижи, след девет месеца (+) мъки.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

На мен пък за първи път откакто имам мак взе да ми бави и зависва при браузване! Днес блутута не ми разпозна мишката та се наложи някакви магии да праея- триене Bluetooth Pls не помогна , накрая shut down и след това стартиране съсзадържане трите крайни бутона без Fn оправи работата!

Да допълня след един ден ползване ,че сега лети и няма никакви грижи!


Sent from my iPhone using Tapatalk

Редактирано от matsan
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък от 10.13 имам проблеми с външният хард. От 5 пъти зацепва един, супер дразнещо. Да не говорим и за програми, който блокират и трябва да им давам форс куит, но хайде да речем, че не са оптимизирани за хай сиера, но с други версии такива проблеми не е имало.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не е имало, ама ОС не беше върху AFS ;)  Външните хардове циклят, ама циклят и всички, които не са disk0(демек и вградени извън основния с ОС). Проблемът е от криптирането им, там нещо се чупи. Аз съм с "домашно сготвен"(homebrew) фюжън драйв, който е криптиран състав от два вградени диска и нямам почти никаква латентност, да не говорим зависване. Когато бяха два отделни и външният криптиран, беше трагедия.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Бих си направил експеримент - да пробвам напушената сиера върху ХФС, после "мигрирай данни от...диск", или рестор от тайм машин пък да видим?

 

after downloading the highsierra installer, instead of running it, quit; this left the installer app into the application folder (you can see it in finder and lauchpad).

open the terminal app.

on terminal write the 2 commands (press enter at the end of both):
cd /applications
install\ macos\ high\ sierra.app/contents/resources/startosinstall --converttoapfs no   note the backslashes before the spaces on the installer name!

the option "--converttoapfs no" tell not to convert to apfs.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Е да за проба може, ама хич не ми се занимава на ново да го правя, но четейки това има логика да стане.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз не срещнах проблеми след инсталацията на 10.13.4. Нямам и драми с външни HDD/SSD.


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...