Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Apple се изправи пред съдебен иск заради клавиатурата на MacBook


dessyteneva

Recommended Posts

13-inch-macbook-pro-no-touch-bar.thumb.jpg.78aac04e608bbd624d84fb762d070b2d.jpg

Дизайнът Butterfly на клавиатурата на MacBook причини на Apple някои правни проблеми. В новото съдебно дело срещу компанията се твърди, че тя е знаела за проблемите, свързани с надеждността на този дизайн преди да го пусне и въпреки това го е направила. Делото е заведено в Северен окръжен съд в Калифорния и включва както12 инчовия MacBook, така и MacBook Pro.

Според иска, „хиляди“ потребители са страдали от проблемите с butterfly keyboard, което я прави в крайна сметка безполезна, тъй като дори „минимални количества прах или боклуци“ причиняват отказ, като по този начин се прекъсва една от „основните функции“ на MacBook. Това прави устройството „неизползваемо и неподходящо за обичайната си употреба“:

Цитат

 

“Butterfly keyboard на Apple се произвежда и сглобява по такъв начин, че когато минимални количества прах или боклуци се натрупат под или около клавишите, те не могат да се регистрират, а това компрометира основната й функция.

В резултат на дефекта, потребителите закупили MacBook са изправени пред постоянната заплаха от отказ на клавишите, а когато един или повече от тях спрат да работят, MacBook не може да изпълнява основната си функция – въвеждане. По този начин компютърът става неактивен и не е подходящ за всекидневна употреба“.

 

В делото се твърди, че Apple е знаела за този проблем и преди да представи устройствата, но все пак го е направила и ги продава, при това на премиум цени. В допълнение се посочва и факта, че клавиатурата се рекламира като такъв с „четири пъти по-голяма функционалност от традиционните механизми“. Едногодишната гаранция, която компанията предлага на потребителите е потвърдена по време на процеса, но искът твърди, че „Apple рутинно отказва да изпълни гаранционните си задължения“, като вместо това инструктира потребителите да опитат различни средства да си помогнат сами, за които знае, че няма да доведат до отстраняване на проблемите“.

В крайна сметка делото цели обезщетение, съдебни такси и Apple да разкрие недостатъците на клавиатурата, като замени дефектните бройки и възстанови разходите за първоначалната покупка на лаптопите.

Това със сигурност не е първия път, когато Apple е обвинявана за своята Butterfly keyboard. По-рано този месец петиция призова компанията да си припомни и замени дефектните клавиатури на MacBook, а до сега тя е натрупала вече 17 000 подписа.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...