Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Apple е разработила по-добър начин за запис на видео


dessyteneva

Recommended Posts

iPhone-X-Camera.thumb.jpg.b5cd9d0e4183238066406306000b68ff.jpg

Патентна заявка на Apple сочи, че компанията е разработила нов начин за запис на видео с помощта на двата обектива по едно и също време. Патентът показва софтуер, който контролира процеса. Потребителският интерфейс, който показва две или повече цифрови визуализации, съответства на еволюцията на камерата на iPhone, въпреки че както знаем компанията има много патенти, които така и не се превърнаха в реални продукти.

Заявката от 71 страници е подадена на 5 януари и публикувана този четвъртък в сайта на USPTO и показва серия прости скици с неуточнено устройство, което изглежда като iPad. В една от тях се вижда екран с два прозореца, всеки от които показва изглед с волейболен играч, който ще сервира. В горния прозорец изгледът е широк, докато в долния се вижда по-малко, чрез телеобектива.

AppleVideoPatent001.thumb.jpg.a2774f1c04fec55f747ce12b282d11ab.jpg

Всъщност патентната заявка описва различни начини, по които би изглеждал този потребителски интерфейс, а в резюмето й се споменава електронно устройство с множество камери и визуализацията на информацията, предоставена от тях. Този тип камери могат да предложат различни свойства, като например фокусно разстояние. Когато е осигурен един цифров визьор, потребителските интерфейси позволяват да се мащабира в обхват, който включва съответните обхвати и на двете камери и настройката за увеличение, за да определи коя камера визуализира информацията и коя се използва за заснемане. Интерфейсът позволява и едновременно показване на съдържание от различните камери, чрез два цифрови визьора, както и мащабиране, замразяване и преместване на единия визьор, независимо от другия. Устройството пък позволява съхранение на композитни изображения и/или клипове, използващи както цифрови визуализатори, така и съответните камери.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...