Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Разработчици искат по-добри цени за приложенията в App Store


dessyteneva

Recommended Posts

appstore.thumb.jpg.94a91e9744606370d146761f9e891e85.jpg

Дни преди WWDC 2018 група разработчици, нарекла себе си „ Съюз на разработчиците“, публикува отворено писмо до Apple, в което иска компанията да се ангажира да разреши безплатни пробни периоди за приложенията и „по-разумно намаляване на приходите“.

Групата твърди, че първоначално се стреми да накара Apple да позволи безплатни пробни периоди за всички приложени в магазина си до юли 2019, като след това планира да се застъпи и за други промени.

Цитат

„Ние вярваме, че хората, които създават страхотен софтуер, трябва да могат да си изкарват прехраната, като го правят. Така че създадохме The Developers Union, за да се застъпим за промените в App Store. Днес искаме Apple да се ангажира с разрешаването на безплатни пробни периоди за всечки приложения до десетата годишнина на магазина, а след това ще поискаме разумно намаляване на приходите и други промени, съобразени с общността и подходящи за разработчиците“.

Инициативата е ръководена от Брент Симънс (създател на MarsEdit, Vesper и NetNewsWire), Джейк Шумахер (The Human Story documentary), Лорен Морис (продуктов дизайнер) и Роджър Огден (софтуерен дизайнер). Съюзът на разработчиците не е синдикат в традиционния смисъл на думата, но цела ди привлече разработчици и поддръжници, които да се застъпят за промените в App Store. В интервю за WIRED, екипът зад The Developers Union заяви, че са си поставили цел да достигнат няколко хиляди членове тази седмица и 20 000 до началото на юни, когато ще се проведе WWDC 2018. Безплатните пробни периоди са нещо, което разработчиците искат от години, в момента приложенията, които предлагат абонамент, са в състояние да предоставят такива, преди плащането, но за останалите няма подобен вариант. Това е основен недостатък за тези апликации, които са по-скъпи и хората не искат да платят, преди да са ги тествали и основен проблем за разработчиците. Безплатнияте пробни периоди включват и разрешение за плащане в края на процеса, което разработчиците искат да елиминират. Споделянето на приходите е другата тема, която групата се надява да повдигне, като убеди компанията, която понастоящем получава 30% от приходите, да намали печалбата си. Apple обаче направи някои промени в политиката си през последните години. За приложенията с абонамент за повече от година, разработчиците имат право на разделяне 85/18, което е с 15% намаление спрямо останалите. Съюзът все още не е очертал конкретните промени, които би искал да види в схемата, тъй като в момента фокусът е върху набиране на членове и предложението за безплатни пробни периоди. За сега The Developers Union има малко над 60 приложеине и 50 човека, които го поддържат, а тези, които искат да се присъединят, могат да го направят на сайта му.

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, dessyteneva написа:

Безплатните пробни периоди включват и разрешение за плащане в края на процеса, което разработчиците искат да елиминират.

А, направо да взема и да ви запиша в личната карта? Тия яко са се объркалЕ. И Карл Маркс ги влече, ама нейсе.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Нещо не те разбрах, лошо ли ще е да можеш да пробваш приложението, без да го купиш, или да се абонираш накрая?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз го разбирам, като изтече пробния период да ти взимат парите автоматично. Малко са хората които ще се жалват, а адски много няма и да разберат накрая, че са им взети пари ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За доста приложения и в момента положението е такова, както го описва Асен.
Започваш да ползваш приложението и след 3, 7, 27 или колкото там дни е пробния период, автоматично получаваш фактурата за платена сума и си олекнал с парите.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да, то точно в момента е така, като изтече периода ти взимат абонамент, непрекъснато пищят хората по групите, а исканията са да не е така :”което разработчиците искат да елиминират”. Затова се зачудих на коментара.

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Напоследък зачестява некоректно абониране на приложения към банковия акаунт. Искат да се залепят за сметката ти и автоматично да си теглят пари от нея независимо дали вече използваш приложението или не. Аз имах подобен случай макар и не с приложение за Айфон а за антивирусна и то уж реномирана. Бях си купил абонамент за 35Е за година, но тя се оказа супер бъгава и се отказах от нея и си купих друга. След като мина година ония нещастници веднага сами си дръпнаха нови, но този път 70Е от сметката ми, защото вече не било на промоция а и вече имали нови цени на продукта си.  1 месец ги храних на богато и се разшаваха едва след като оспорих трансфера в банката за кражба от сметката ми без изрично одобрение от моя страна. В телефона вече няма въведени банкови карти а плащанията за приложения минават през PayPal.

Редактирано от PeTk0FF
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Имам си една дебитна MasterCard, която зареждам само при покупка, да ме хванат за... Все пак съм българин, а българинът го е страх да не настине и да не се мине ?.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Каквото mirror прави + четене на какво те пита приложението, не да цъкаш ОК само и после "ама окрадоха ме" + отвреме на време си гледаш в настройките към какво си субскриптнал за всеки случай и няма как да те таксуват без да разбереш.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...