Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Walkie-Talkie функцията за Apple Watch е хитър вариант на Face Time Audio


dessyteneva

Recommended Posts

Walkie-Talkie.jpg.cdc74e2a8027aba21828bb3534187aaf.jpg

След подобренията в приложението за здраве, главната функция за watchOS 5, представена на WWDC 2018 е Walkie-Talkie – ново приложение, което позволява изпращане и получаване на бързи гласови съобщения. Начинът, по който работи тя, след като се задейства е много подобен на Face Time Audio или просто push-to-talk, вместо изцяло двустранен разговор. Ето как работи:

Ако вие и вашият приятел сте приятели в Walkie-Talkie, единият от вас подава искане за започване на чат, а другият се съгласява. След това трябва само да отворите приложението и да докоснете бутона, за да изпратите съобщение след стартиране на сесията. Вашият приетл ще чуе звук и след това съобщението, което сте ум изпратили и може също да натисне бутона, за да ви отговори. Ако се питате как всичко това става мигновено, то отговорът е, че когато го правите, всъщност инициирате един вид Face Time Audio повикване, което ви свързва и след това просто си говорите, вместо да направите телефонно обаждане в реално време, като натискате бутона, за да изпращате съобщенията. Ако и двете страни престанат да изпращат, обаждането приключва след около 5 минути.

Този умен трик дава куп предимства – комуникация в реално време, много по-лесна от клетъчните решения, която се основава на Face Time и работи еднакво добре през WiFi и мобилната мрежа, но има и някои недостатъци – разговорът е заглушен по подразбиране, докато не се натисне бутона, което означава, че може да хаби батерията повече, а изчакването също е по-дълго.

Разбира се всичко още е в ранна версия, която ще се изглажда преди пускането на watchOS официално есента, а функцията всъщност беше обещана още при стартирането на първия Apple Watch през 2014 година, но отпадна и се появява сега, като за съжаление няма да е налична именно за него.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...