Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Apple Music надмина Spotify по брой на абонати в САЩ


dessyteneva

Recommended Posts

apple-music.thumb.jpg.896716b00cbc354635f6bc5ee11b9108.jpg

Apple Music вече е надминала по брой абонати в САЩ своя основен конкурент Spotify, твърди Digital Music News. Анонимният източник, на който се позовава информацията, и за който се твърди, че е основен дистрибутор в САЩ, споделил данни с уеб сайта, в които подробно се описват абонатите на няколко музикални стрийминг услуги, сред които Apple Music, Spotify, Tidal и Sirius XM. В доклада се посочва, че както Apple Music, така и Spotify имат над 20 милиона абонати в САЩ, а Apple вече е надминала конкурента си, но точната цифра не е обявена по искане на източника, за да се защити поверителността.

През февруари The Wall Street Journal съобщи, че Apple печели американските абонати с по-висока ставка от Spotify, а ръстът се оценява на 5%, в сравнение с 2% за конкурентната услуга. Възоснова на тези цифри, докладът предвиждаше, че Apple Music ще надмине най-големия си конкурент през лятото. Ръстът на абонати се дължи на нарастващия брой устройства в ръцете на потребителите, след като компанията пусна и своя интелигентен високговорител HomePod, който включва някои специфични функции за Apple Music. Наскоро компанията пусна и петия албум на Drake, Scorpion, който достигна 170 милиона слушания през първите 24 часа. От своя страна Spotify не успя да постигне такива резултати, въпреки че има около 120 милиона абонати повече от Apple Music.

Стрийминг услугата на Apple е основен участник в продължаващата да нараства категория услуги на компанията, която добави 9.1 милиарда долара към приходите й през второто фискално тримесечие, или с 31% повече от предходната година.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...