Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Стани Богат


yo_asakura

Recommended Posts

От известно време се занимавам с разработка на Android приложения. Отскоро започнах да правя приложения и за iOS. Вчера пуснах играта Вземи Парите БГ, която е ремейк на популярната телевизионна игра Стани Богат. От дълго време я има за Android, вече можете да я играете и на вашия iPhone. В играта има много въпроси от различни трудности и области. Забавлявайте се и научавайте по нещо! Ако имате съвети или въпроси се чуствайте свободни да ми пишете.

https://itunes.apple.com/us/app/вземи-парите-бг/id1412561559?mt=8

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Интересна игра,имаше доста въпроси на които доста се замислях,все пак стигнах 2500 лв.Ще пиша iban на сметката ми ,за да ми ги осребри разработчика :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Знам, че не е приятно с реклами, но трябва и аз да изкарвам по нещичко. Благодарение на тях игричката е безплатна. Не мисля, че са толкова дразнещи. Все пак има само един малък банер. default_smile.png

 

Ако питаш за началния въпрос за рекламите, той е там заради новия европейски закон GDPR. Ако се съгласиш ще виждаш реклами свързани с твоите интереси, а ако откажеш ще са някакви случайни, но пак ще ги има.

 

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не е лошо да има и платен вариант без реклами, лично аз не държа приложения с реклами на телефона си. 

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (редактирано)

По нататък може да добавя опция за плащане и премахване на рекламите, но за сега това е единствения вариант. Като цяло нямам представа дали много хора биха се възползвали и не знам дали ще има смисъл. Знам, че има и други които биха платили за да не виждат реклами, но може би не са много. :)

Редактирано от yo_asakura
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А всъщност каква и разликата за теб, трудно е да се направи, или има някакви пречки, защото като напълно незапознат с разработката човек не виждам лошото в това да има такава опция, дори и да не са много ползващите? Извинявай, ако е глупав въпроса, но просто ми е интересно.


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Има малко повече работа, ако искам да добавя възможност за покупка в самото приложение, но не е кой знае колко. А ако пусна втора версия в App Store, която да е без реклами и платена пък изобщо няма никакви проблеми. Като цяло и двата варианта не са ми проблемни.

Проблемите идват от други гледни точки. Ако поддържам 2 приложения (платено и безплатно), при откриване на бъг трябва да псукам нови версии на 2 приложения. И за други подобни неща 2 приложения са по разхвърлена работа. Също ако погледна и от гледна точка на приходи ми е малко по-добре с реклами. Ако е платено всеки ще плати да кажем по 2 лева. 10000 човека да платят са 20000 лева. До тук добре и това ми е печалбата. А от реклами се печели по-малко, но по в дългосрочен план. Да кажем за 2 години изкарвам тези пари и след това печалбите си продължават. Общо взето докато се играе играта, аз си печеля от нея. Това са ми разсъжденията по въпроса. А от опита ми в Android до сега, съм забелязал, че повечето хора предпочитат малко рекламки, но безплатни приложения, отколкото да плащат. И за това тези хипотетични 20000 лева, може и да са само 1000. Не знам при iOS как е, още опипвам почвата. Предполагам тук хората са по склонни да плащат, но пак не мога да съм сигурен. :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за изчерпателния отговор, може би има вариант с плащане в самото приложение, което съответно ще спести появата на второ, но по логиката за печалбата няма как да споря. Колкото до склонността за плащане, няма и как да бъдеш сигурен, аз си купувах това, което ползвах и с андроид (познаваме се от форума), но и в двата свята има хора, което предпочитат да спестят тия два лева, пък после се чудят защо нямаме, или почти нямаме добри приложения. Както и да е, беше ми интересно да разбера подробностите, поздравления за приложението, въпреки че няма да го ползвам и успех по-нататък!


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 година по-късно...

Приложението вече го има и за MacOS. Можете да го намерите в App Store. Пуснал съм тема и в раздела за MacOS, където има и няколко промо кода default_smile.png

 

Link

 

 

 

 

 

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...