Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Apple тайно се срещна с разработчици, за да ги накара да преминат към системата за абонаменти в App Store


dessyteneva

Recommended Posts

ios-7-app-store.thumb.jpg.bbb5f4b105f096fc09fecc06ccabee6e.jpg

Миналата пролет Apple е свикала група от 30 разработчици в Трибека, Ню Йорк, като целта на компанията е била да ги насочи към значимата промяна, която наближаваше в App Store. Всъщност за тази среща се заговори едва тази седмица, в доклад на Business Insider, в който си опасва как гигантът иска да се отдръпне от еднократните покупки на пирложения и да накара потребителите да се насочат към абонамент. Това разбира се означава стабилен приход и за разработчиците, които преди това се възползваха от еднократна първоначална такса, както и повече пари за компанията.

Според представител на Business Insider, на тайнтата сесия компанията е заявила, че платените приложения са 15% от общите продажби и този процент продължава да спада. Срещата включвала и дискусия по темата за привличане на клиенти, ангажиране, задържане, осигуряване на приходи и др.

Планът, който Apple очевидно иска да приложи, възоснова на тази среща включва тя да взима 30% комисионна от абонамента, които да спадат на 15%, ако клиентът продължи абонамента си и следващата година.

По време на конферентен разговор миналия месец, Тим Кук заяви, че платените абонаменти за приложения на компанията и от трети страни вече достигат 300 милиона долара и е лесно да разберем, защо гигантът се стреми към този начин на заплащане, като сравним тази цифра с абонаментната база от 125 милиона на Netflix, или 83 милиона на Spotify.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Съвсем се оливат вече, особено на фона на бъгавата ios, и хардуерните проблеми с macbook pro и от части iphone x.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тази уловка с абонаментна такса на месец няма как да се случи при мен.Като ми харесва дадено приложение си го купувам ,няма значение колко струва 2,5 или 10 лв.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И аз бих предпочела покупка, дано не преминат изцяло към абонамент, защото си е ангажимент все пак, но пък от друга страна това би бил редовен доход за разработчиците, което означава, че може и да се навият...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз избягвам абонаменнтите освен за мюзик и за клауд сторидж, поради тази причина зарязах адобето и минах на афинити. За пет месечни вноски на фотошоп се изплаща. Инак им ставаш донор до живот, не че с всичко около нас не е така но трбва да се бръкнеш всеки месец с около 100€ и за софтуер. Та дори и следващта версия да е платена можеш да прецениш дали да я платиш или да ползваш старата. Чета че и майкрософт искат да направят win 10 с месечен абонамент. Чудят се как да ни скубят

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

 

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...