Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Нови данни сочат, че HomePod продължава да изостава сред популярните високоговорители


dessyteneva

Recommended Posts

apple-homepod.thumb.jpg.0f81e0d34a1fe09902afa2cc8c482030.jpg

Идеалният 349 доларов високоговорител на Apple, HomePod, все още може да се похвали с едва 6% пазарен дял, благодарение на късното си пускане на пазара и доминацията на устройствата на Google и Amazon.

Всъщност, според проучване на Strategy Analytics, той се нарежда на четвърто място сред най-популярните интелигентни високоговорители в момента, след Echo на Amazon, Home на Google и дори Tmall Genie на Alibaba.

Данните сочат, че Apple е доставила 700 000 HomePod през второто тримесечие и 600 000 през първото, което грубо означава около 1.3 милиона устройства, от както HomePod излезе на пазара. Цифрата е много по-ниска от посочените от Consumer Intelligence Research Partners 3 милиона продадени само в САЩ до момента.

На базата на данните на Strategy Nalaytics, Amazon води с 41% пазарен дял през второто тримесечие, а Google я следва с близо 30%. Всъщност обаче тези цифри отразяват спад, който според анализаторите се дължи на нарастващата конкуренция от старана на китайските производители като Alibaba, JD.com и Baidu.

Не е ясно колко HomePod са продадени в дейстивтелност, като се има предвид, че компанията обедиянва резултатите в своята категория „Други продукит“, когато прави съобщение за тримесечните си печалби. През последното тримесечие, тази категория отбеляза 3.74 милиарда долара, което е почти 40% увеличение, спярмо предходната година. Трябва да посочим още, че данните на Strategy Analytics се базират на доставки, а не на продажби. През юни Apple добави още три страни в списъка, където се предлага HomePod – Канада, Франция и Германия, но от друга страна има слухове, че компанията обмисля пускането на по-евтин вариант на говорителя, който да помогне за стабилизирането на продажбите.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...