Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Apple Watch Series 4 ще може да ви направи електрокардиограма


dessyteneva

Recommended Posts

1468590795_AWS4.thumb.png.e6b716e254dce273e32db66bb88152bf.png

Първото устройство, което Apple представи на своето събитие снощи, беше Apple Watch Series 4, който е претърпял големи промени, в сравнение с предходните поколения часовници. Вече имаме нови размери – 40 и 42 мм, но това незначително увеличение в габаритите ни носи съответно 35 и 32% увеличение на екрана, на който вече се извежда много повече полезна информация. Акцентът при Apple Watch Series 4 разбира се е върху здравето, а ексклузивната му функция е възможността да си направим сами електрокардиограма, само докосвайки дигиталната коронка, в която има скрит електрод за 30 секунди. Тази функция е ценна възможност за лекарите, които ще разполагат с повече данни при диагностика на различни заболявания.

Освен това новият часовник на Apple ще бъде още по-полезен във всекидневието ни, където често се случват и битови инциденти, защото той може да различи три вида падания, благодарение на новите си сензори и да се обади за помощ на спешния номер, ако се налага.

Наред с това Apple Watch Series 4 идва с още три нови и завладяващи лица, а каишките от предходните модели ще бъдат съвместими и с новите, в случай че вече имате колекция от тях. Часовникът има по-тесни рамки около дисплея и черен керамичен гръб, а цената му започва от 399 долара, като предварителните поръчки стартират на 14 септември, а на пазара ще се появи на 21 същия месец.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да, и кардиограмата ще бъде достъпна само за Америка. 

Много ме дразнят с тези териториални ограничения на функции, които могат да бъдат достъпни за всички. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не е логично, не съм го срещнала в кашата от новини, но да не би да се има предвид комуникацията с докторите, няма логика самата функция да бъде ограничена, просто ние, а може би и доста други държави нямаме тази база и връзка с “личните” доктори, които да използват данните, но реално това е хардуерна опция не по-различна от меренето на пулса.


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И аз се надявах да става въпрос само за комуникацията с лекарите, но цялото ECG приложение ще бъде достъпно само в САЩ. Големи тъпанари са понякога.

https://www.macrumors.com/2018/09/12/ecg-feature-us-only-coming-later-in-2018/

Цитат

As several MacRumors readers have pointed out, it appears ECG readings are going to be limited to Apple Watch models sold in the United States. Apple Watch Series 4 pages for countries like the UK and Canada contain no mention of the feature, and Apple's press release for Series 4 models says ECG functionality is U.S. only.

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Вероятно причината е че трябва да бъде лицензирано със съответните здравни министерства за да могат да твърдят, че това е ЕКГ. Както знаем, в Щатите, тези лицензи ги раздават с кофите, докато в Европа не е баш така, така че сигурно или не са имали време, или са решили, че не им се занимава с бумащина във всяка европейска държава.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

На ивента споменаха, че се опитват възможно най-скоро да го добавят и в други страни, което ме кара да мисля, че е въпрос на софт ъпдейт.
Надявах се обаче да е по-просто - като например смяна на региона със САЩ.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...