Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Дизайнът на камерата на iPhone Xs е много по-впечатляващ, от колкото си мислите


dessyteneva

Recommended Posts

 

2094577576_iPhoneXscamera.thumb.jpeg.1a91810470d54e66f2d650a5b68ea5df.jpeg

Новите сензори на камерата на iPhone Xs и iPhone Xs Max си струват ъпгрейда. Ранните ревюта са преобладаващо положителни и въпреки, че вече знаем, че Apple е направила пикселите по-големи, сега имаме по-добра представа за идеята на инженерите, довела до най-добрата камера, която iPhone е имал някога.

В подробния си преглед на новите модели, Джон Грубер разкрива, че компанията е направила сензора на камерата с 32% по-голям, но това не е лесно. След като забелязва, че широкоъгълният обектив на iPhone Xs е с 2мм по-широк от този на iPhone X, Грубер открива, че той е и по-дълъг, при същата дебелина. Хитрият дизайн на тази комбинация означава, че сензорът трябва да е по-далеч от обектива, така както при DSLR, които са доста по-големи, в сравнение с телефоните.

Другата интересна подробност за камерата на iPhone Xs е това, че тя е способна да се адаптира към слабо осветление в движение. Ако снимате видео на 30FPS, има опция за активиране на функцията Auto Low FPS FPS, която ще настрои на 24FPS, когато установи, че няма достатъчно светлина, за да се получи добра експозиция, без потребителя да знае и така ще той ще получи ярка сцена, като кадрите ще се порменят автоматично.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Вече изостават сериозно при снимките. Не е това което бяха. Като гледам дори стария пиксел прави по-качествени изображения. За хувея p20 pro даже е безмислено да коментирам. А това че са отдалечили оптиката от сензора? Безогледалните апарати се стремят в точно обратната посока, матрицата да е максимално близо до обектива. И това разбира се за по качествена фотография.

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

 

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Колега, прав си и не си прав.
Първо съпоставяш две камери, от които едната е налична от 6 месеца, а втората още не е излязла на пазара.
Мога (не тук в тази тема и не сега, разбира се) да направя кратка ретроспекция като съпоставка в камерите на iPhone X и Huawei P20 Pro и ще се изненадаш колко разнопосочни са нещата.
Накратко казано в една ситуация и кадър едната камера мачка другата, но в друга ситуация и кадър става обратното.
Второ, да не говорим, че с външно приложение и всички профи настройки, които ги няма в стоковото приложение, камерата на Х-ката е далеч напред като възможности и (повтарям се) отстъпва на камерите на другите флагмани само в определени кадри и ситуации, като в други пък останалите и дишат прахта.

И трето, аз лично, към днешна дата ще кажа отново, че камерата на iPhone си остава най-добрата камера в графата "включи и щракни" - най-голям процент от снимките, направени по този начин са перфектни, докато при другите флагмани с Андроид един такъв кадър може и да се докара по-добър, но с много отделено време за настройка, стабилизиране на апарата и т.н.

Спирам до тук, за да не разтягам локуми, а и все пак темата е за камерата в нов модел апарат, за която не мога да кажа нищо към момента.
А аз съм от тези хора, които си създават мнение на 85% от личното ползване и едни 15% от ревюта на блогъри, влогъри и всякакви други -огъри. ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Уважавам мнението ти, но от това което виждам особено с Х-а нещата в 80% от случаите не са в полза на iphone. За новите да кажем че тестваните модели са предпроизводствени бройки и може и по-добре. Ще видим, но имам лекото усещане че съм прав. Динамичния обхват е в пъти по добре и на пиксела и на п20. Скоро ще се види.

Ако трябва да съм напълно честен, пейзажните снимки ми идват леко прешарпени от хувея, но няма идеална камера.

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Днес, по едно време се сетих за разговора ни тук и щракнах 3 кадъра на пълен автомат и без светкавица, със стоковото приложение на Х-ката.

image.jpg  1-20.jpg

image.jpg  2-20.jpg

image.jpg  3-20.jpg

В ляво са снимките на Х-ката, а в дясно са на P20 Pro.
Правих снимки в парка на сина и гаджето му и това, което казваш за прешарването и остротата при P20 Pro абсолютно е така.
Няма да ги поствам тук, защото не е редно да шервам снички на хора, без тяхното съгласие.

И двете камери могат много повече от това, което виждаме на снимките, но не е идеята да навлизам в детайлни сравнения и анализи, а щракнах произволните кадри в контекста на разговора ни.
Също така (чели сте мненията ми и преди) знаете, че аз лично съдя за дадена камера по снимките с ниска осветеност, а не тези на ярко слънце през деня.
Всеки китаец дори, към днешна дата, струващ от 180-200 лева нагоре ще направи или много добри или поне поносими снимки през деня на слънце и поне за мен затова не е критерий дневния фотос.

Редактирано от algor
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...