Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Приложението ECG идва с watchOS 5.1.2


dessyteneva

Recommended Posts

ecg-iphone.thumb.jpg.5b900f165ca598aacb13efbf4807674f.jpg

Apple Watch Series 4 получи дългоочакваното приложение ECG, което подсигурява ЕКГ функцията, но за съжаление то ще се покаже само за потребители, които използват часовника си в САЩ, след като направят ъпдейта до watchOS 5.1.2. Актуализацията включва и уведомления за нередовен сърдечен рътъм за всички модели от серия 1 до 4.

Въпреки, че Apple рекламира широко своята нова функция за ЕКГ през септември, тя трябва да получи одобрението на здравните власти и именно заради това приложението не беше налично с премиерата на Series 4. Сега компанията изпълнява обещанието си поне от части, защото на новата опиця ще могат да се радват само клиентите й в САЩ. Точността на функцията няма да е така добра, колкото тази на медицинско оборудване, но в никакъв случай не е за пренебрегване. Компанията потвърди това в клинично проучване с 600 участници, което установи 98.3% чувствителност при Afib и 99.6% чувствителност при класифициране на синусовия ритъм. Като част от първоначалните настройки, потребителите ще бъдат инструктирани как да интерпретират резултатите и какви операции не могат да правят. По време на сесия, часовникът ще показва дали синусовият ритъм е нормален, или открива признаци на предсърдно мъждене, а пълната диаграма ще може да се експортира в PDF и да се изпрати на лекар.

 

Наблюдението на сърдечния ритъм ще е налично за моделите от серия 1 до 4, като часовникът пасивно ще следи ритъма във фонов режим и ще праща известие, ако смята, че нещо не е наред. Собствениците на последните модели ще могат да си направят и ЕКГ и/или да се свържат с лекарите си за понататъшна диагноза.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...