Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Apple е получила над 32 000 заявки за лични данни за 6 месеца


dessyteneva

Recommended Posts

dims.thumb.jpeg.4668ce31a5d396fceaa64a503d327973.jpeg

Двугодишният отчет за прозрачност на Apple вече има собствена интерактивна страница на сайта на компанията. Както обикновено той описва заявките за лични данни, получени от правителствата по света. Само новата визия улеснява преглеждането му и извличането на информация, благодарение на плъзгача в долната част, позволяващ преглеждането му за всяка страна. А, ако е нужно, данните могат да се изтеглят в PDF формат.

Според доклада, който обхваща първата половина на тази година, Apple e получила 32 342 искания за потребителски данни от правителствата, или 9% спрямо предходния период, обхващайки 163 823 устройства. Германия е направила най-много заявки – 42%, повечето от които визират откраднати устройства, като са издадени 13 704 искания за данни за 26 160 устройства. На второ място е САЩ с 4570 заявки за 14 911 устройства, повече от половината от които (2297) са за основна информация, или съдържание на потребителите. САЩ е поискала и 918 финансови идентификатора, които покриват съмнителни трансакции с кредитни и дебитни карти, приписвайки ги на измами с подаръчни карти в iTunes. В допълнение компанията е получила 4177 глобални заявки за акаунти, което е с 25% повече от предходния период. Те касаят 40 641 устройства и включват информация за Apple ID, като име, адрес, съдържание, снимки, електронна поща, резервни копия на устройства, контакти и календари. Увеличението се дължи на Китай, която е подала 19908 заявки за данни, предимно за разследване на измами.

Apple е променила и начина, по който докладва за исканията, разделяйки тези за Националната сигурност и ФБР по силата на Закона за наблюдение на външното разузнаване или FISA.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...