Премини към съдържанието
dessyteneva

Apple е получила над 32 000 заявки за лични данни за 6 месеца

Recommended Posts

dims.thumb.jpeg.4668ce31a5d396fceaa64a503d327973.jpeg

Двугодишният отчет за прозрачност на Apple вече има собствена интерактивна страница на сайта на компанията. Както обикновено той описва заявките за лични данни, получени от правителствата по света. Само новата визия улеснява преглеждането му и извличането на информация, благодарение на плъзгача в долната част, позволяващ преглеждането му за всяка страна. А, ако е нужно, данните могат да се изтеглят в PDF формат.

Според доклада, който обхваща първата половина на тази година, Apple e получила 32 342 искания за потребителски данни от правителствата, или 9% спрямо предходния период, обхващайки 163 823 устройства. Германия е направила най-много заявки – 42%, повечето от които визират откраднати устройства, като са издадени 13 704 искания за данни за 26 160 устройства. На второ място е САЩ с 4570 заявки за 14 911 устройства, повече от половината от които (2297) са за основна информация, или съдържание на потребителите. САЩ е поискала и 918 финансови идентификатора, които покриват съмнителни трансакции с кредитни и дебитни карти, приписвайки ги на измами с подаръчни карти в iTunes. В допълнение компанията е получила 4177 глобални заявки за акаунти, което е с 25% повече от предходния период. Те касаят 40 641 устройства и включват информация за Apple ID, като име, адрес, съдържание, снимки, електронна поща, резервни копия на устройства, контакти и календари. Увеличението се дължи на Китай, която е подала 19908 заявки за данни, предимно за разследване на измами.

Apple е променила и начина, по който докладва за исканията, разделяйки тези за Националната сигурност и ФБР по силата на Закона за наблюдение на външното разузнаване или FISA.

  • Харесвам 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×