Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Програмата за евтина замяна на батериите на iPhone е навредила на продажбите му


dessyteneva

Recommended Posts

iphone7battery-1000x500.thumb.jpg.83b53096b83c07d42e05c089541ed162.jpg

Загубата на приходи от 9 милиарда долара е това, което Apple очаква в краткосрочен план, както вече стана ясно. И това не е слух, а официална информация от писмото на Тим Кук до инвеститорите тази седмица. В него той посочва редица причини за загубата, сред които обменния курс, търговската война с Китай и разбира се слабото търсене на iPhone, за което вече сме чували от много източници. Това накара компанията да съкрати поръчките за производство на iPhone няколко пъти през последните месеци, но очевидната причина за слабоот търсене не е, че смартфонът е по-малко желан, а един ход на самата компания през миалата година – програмата за по-евтина замяна на батерията, пусната след скандала със софтуерното забавяне на по-старите модели. Apple намали цената на услугата от 79 на 29 долара до края на 2018 година, като начин да се извини на своите потребители, но това доведе до значително по-малко покупки на нови модели.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 часа, dessyteneva написа:

пусната след скандала със софтуерното забавяне на по-старите модели.

 

преди 6 часа, dessyteneva написа:

но това доведе до значително по-малко покупки на нови модели

Някак си това ми идва за правилен словоред в случая. Хората мразят евтини номера. И батерии на аванта да бяха пуснали - все тая.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тези си мислят че хората печатат пари на домашните си принтери и като им правят такива хитри мизерийки ще хукнат да си купуват нови телефони. А може и това да се е случвало докато не се разкриха хитрините им...


Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Явно не отчитат повишената цена на новите устройства като причина.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Наистина взеха хората за глупаци. Връщам се назад във времето когато излезна 1-вия аЙфон. Е тогава можеше да кажеш, че е връх на технологиите. Другите се рекламираха още, че свирели полифонични мелодии и имали цветни дисплей.

Тогава цената му беше 500$ и си го взех веднага. Радвах му се като малко дете. Сега новото е само двойната цена. Не само загуби ще претъпят. Може и по пътя на Блекбери да тръгнат а навремето те бяха номер 1. 50% по-малко продажби от очакваното си е много силен шут по гъза.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако наистина продажбите са на 50%, много ще се радвам. Не съм злобар, но се чудя как тия си представят да успеят с покачване на цените и в същото време влошаване на качеството. След гафа със софтуера, който се влачи от 3-4 версии насам и нежеланието им да си отворят очите, да уволнят който трябва, ако се налага да върнат на 8.0 и да започнат наново, трябваше да свалят цените с маржа, с който ги качиха.
Време е Кук да си ходи и да дойде някой, който по-прилича на Джобс в мисленето, отколкото на финансов министър на бананова република.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Наистина взеха хората за глупаци. Връщам се назад във времето когато излезна 1-вия аЙфон. Е тогава можеше да кажеш, че е връх на технологиите. Другите се рекламираха още, че свирели полифонични мелодии и имали цветни дисплей
Тогава цената му беше 500$ и си го взех веднага. Радвах му се като малко дете.


Не навявай спомени. Когато си купих първият iPhone 3 мои приятели ме бъзикаха , че нямам блуту да им пратя картинка... Помня как им забивсха тъпите “андроиди” и как величаеха Самсунг ...ех какво време беше ? “Шарено”



Sent from my iPhone using Tapatalk
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Имат общо поне с 1 продажба по-малко. Обикновено като си купувам нов телефон и стария го подарявам на роднини/приятели, но в случая с 6-цата ми, той беше толкова зле, че бях готов да го хвърля и да купя нова 7ца за една приятелка. Но заради евтината смяна на батерии, реших, че мога да рискувам да му взема нова батерия, пък дори да не се оправи, няма да съм се минал с много. Е, разликата с новата батерия беше от земята до небето (старата беше на 1000+ цикъла и телефонът се влачеше като Андроид за 30 лева) и приятелката, на която го подарих е супер доволна и все още си го ползва.

Та това лирично отклонение беше да покаже, че въпреки недоволството на всички тук и обективните проблеми на новите телефони, има доза истина в твърденията им. Аз съм човек, който си сменя телефона, когато вече ми се струва, че пречи повече, отколкото ми помага - например, защото е бавен или трябва да се разхождам със зарядно в джоба. Преди никога не съм очаквал, че има какво да се направи освен да си взема новия модел, което може би подчертава неетичността на софтуерното забавяне, което бяха направили от Епъл. Но не е като да си го слагам на сърцето - разбирам причините, по които са го направили, просто щеше да е добре всичко това да беше публично и да имаше някаква логика в iOS, която да ти препоръчва ремонт за износените компоненти. При всички случаи, не знам дали в бъдеще ще има същия ефект като при 6-цата ми, но със сигурност вече преди да си купувам нов телефон, ще пробвам да сменя батерията на стария за да се уверя, че си заслужава новия.

Редактирано от killer4o
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Хаха, е сметките са малко по-различни - не е особено правилно да сравняваме цената на батерията с цената на новия телефон, защото не е само батерията разликата. По-коректно е да сравним цената на батерията с някаква субективна оценка за цената на стария телефон - примерно моята 6-ца пролетта на 2018-та бих я оценил на 3-400 лева. На този фон, 65-70 лева батерия са 15-20% от цената; 170 лева гони вече 50% и ако се окаже, че не оправя проблемите, ще е доста по-досадно. Не че е някаква феноменална сума в абсолютни стойности де, но със сигурност по-малко хора биха рискували с по-скъпата смяна.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...