Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Плащане или Реклами


Плащане или Реклами  

19 гласа

Нямате разрешение да гласувате в тази анкета или да видите резултатите от анкетата. Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Recommended Posts

Понеже всичките ми приложения в момента имат реклами в тях, се интересувам от мнението ви. Винаги гледам рекламите да са максимално не пречещи на нормалната работа на приложението, но някои хора все пак не ги харесват. Как мислите, дали малко реклами си заслужават безплатното приложение или е по-добре да се плаща малка сума, но пък приложението да си е напълно изчистено от подобни неща. Гласувайте в анкетата, за да преценя други стратегии за приложенията ми.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Предпочитам опция „in app purchase”. Който иска да е безплатно, да гледа реклами. Аз съм готов да дам някаква сума, но да няма реклами. Особено такива със звук.


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз и преди бях ти казвала в една от темите, по-добре да платя нещо, но да е без реклами, това е причината да не използвам приложенията ти, ще се радвам, ако има опция за премахване.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ти си търговец, освен творец и трябва да мислиш кое ще ти донесе приходи. Според мен(както колегата горе) е разумно да оставиш избор - така ще имаш гарантирани и двата типа потребители.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

In-app purchases имат огромния недостатък, че не се споделят през family sharing. Вкъщи сме с 3 акаунта и ми е супер досадно, когато трябва 3 пъти да платя едно и също нещо ? Но и аз съм за плащане на полезни неща, които ползвам често. Доколкото помня обаче, повечето ти приложения са неангажиращи игри, за които е по-трудно да вземеш пари директно освен от някакви много зарибени хора, ама с този тип игри, те са малко.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Има вариант за заобикаляне на проблема, посочен от Килърчо - едно време имаше "lite" версия на аванта и с реклами, и "пълна" версия за кинти.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за отговорите! Попринцип идеята за безплатна и пълна версия отпада, защото App Store е забранил каване на едни и същи приложения няколко пъти. В такъв случай се добавя покупка в приложението, която отключва всичко, а в случая маха рекламите.

Ще ви кажа аз как разсъждавам. Има хора, които още като видят рекламите и махат приложението. Реално губя такива хора, ако не им предоставя опция за плащане и премахване на рекламите. Но такива хора мисля, че са много малко, особено в България.

Другия тип хора са такива, които не ги бъркат рекламите, но препочитат да си платят за да ги няма. Ако има покупка в приложението, те ще ми дадат да кажем 2 лева и след това спирам да печеля от тях. Аз приложението ще продължавам да го поддържам и да работя по него, но няма да получвам нищо в замяна от хората, които го ползват, защото те вече са си платили. А ако няма опция за плащане, те ще си го ползват, ако им е полезно, и тея 2 лева, хем те няма да ми ги дадат, хем аз ще ги вземам всеки месец  от всеки, който ползва. (всичко това е ориентировъчно, не са точни данни).

Та идеята ми е, че аз имам по-голяма полза от рекламите, но не искам да губя и хората, които до такава степен не ги искат, че са съгласни да не ползват нещо, само заради това. За това мисля варианти. Дано ме разбрахте.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Направи си добре сметката колко ти изкарват рекламите на месец за потребител и след колко месеца ползване рекламите почват да носят повече пари от директна покупка. Не знам какви реклами ползваш, но на Гугъл най-обикновените изкарват около $1 за 1000 импресии. Да кажем средно незарибен потребител, които пуска приложението 2-3 пъти на ден, 20 дена в месеца, би ти генерирал 50-60 импресии на месец, т.е. би стигнал 2-та лева след 15-20 месеца. Това разбира се са груби сметки, но ти ги правя просто защото малко се изненадах, че смяташ че с реклами ще изкараш повече пари отколкото ако просто взимаш кеш от хората.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ами всичко е на базата на опит и данни до сега. Попринцип да, един човек трудно ще ми направи 2 лв. сам, но много хора, правещи импресии + клик от един човек би ми направил повече от 2 лв. Всичко е един вир, всяка капка самичка няма значение, но заедно е по-добре.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

В уравнението сложи ли и хората с vpn и адблокъри? Щото при мен реклами - ньенте.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ами сложил съм ги, защото аз тях не ги и виждам. Аз виждам само колко реклами са се показали, колко клика и т.н. Всичките ми сметки така или иначе не включват хората, които са си блокирали рекламите. Но те така или иначе като не ги виждат, няма да има нужда и да плащат. Проблема е, че тези хора не осъзнават, че някой е хвърлил труд и продължава да се труди, за да предостави някакъв софтуер на хората и в много от случаите тези реклами са единствената му отплата за труда. Никой не работи безплатно, нали? Естествено има и такива, които не искат реклами и биха дали своите 2 лева за труда, въпреки, че не виждат рекламите и без друго, за това и не съдя. Всеки си решава как да процедира. Аз ще си помисля за тези покупки в приложенията и ще видим дали ще предприема нещо. Естествено, както казаха по-горе не всичко си заслужава, но може би само на избрани приложения.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...