Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Apple на съд за подутите батерии на Apple Watch


dessyteneva

Recommended Posts

Apple_Watch_S2_Swollen_Battery-700x457.thumb.jpg.45a981e8e2e0751f7c0768610fa6a5ea.jpg

Жителка на Ню Джърси съди Apple за подутите батерии на Apple Watch, тана ясно миналата седмица. Джина Приано-Кейзер е предявила групов иск срещу гиганта, обвинявайки го в измамни бизнес практики и нарушаване на гаранцията, свързани с часовника. Ищцата твърди, че всички модели Apple Watch, включително и Series 4, имат дефект, който води до подуване на литиево-йонните батерии, което пък предизвиква “пукнатина, счупване, или отлепване на екрана от тялото, без вина на ползвателя”, често само дни, или седмици след покупката.

Приано-Кейзер твърди още, че Appleе знаела, или е трябвало да знае за този дефект преди да продава часовниците и те “представляват сериозна опасност за потребителите”, накои от които са претърпели наранявания и изгаряния в следствие на него.

Всъщност компанията призна, че някои от моделите часовници могат да бъдат засегнати от подуване на батерията и предложи безплатен ремонт до три години от покупката. В иска си обаче, Приано-Кейзер твърди, че компанията често приписва събитието на “случайни щети” и по този начин отказва да покрие ремонта по гаранция. Ищцата зявява още, че е закупила Apple Watch Series 3 през октомври 2017 година, а докато го зареждала през юли 2018, екранът неочаквано се отделил от тялото и се напукал, което направило часовника неизползваем. През август същата година и бил отказан безплатен ремонт, а вместо това била таксувана 229 долара за ремонта, въпреки гаранцията. Жалбата цитира над дузина подобни случаи и в нея се иска обезщетение в размер, който ще бъде доказан по време на процеса за всички ощетени. Искът е ограничен до жителите на Ню Джърси, настоящи и бивши собственици на Apple Watch Series 1, 2 и 3, закупени в щата. Подобен иск обаче имаше през юни миналата година в Калифорния и той беше отхвърлен като “неясен” от съдия Луси Кох.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...