Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Какво да очакваме от iOS 13


dessyteneva

Recommended Posts

ios13-report1-featured.thumb.jpg.e8f061763ba9d1664291a82e4ffa8168.jpg

Apple ще представи iOS 13 на годишната си конференция за разработчици, която стартира на 3 юни, но някои източници, запознати с развитието на операционната система, вече споделят подробности за нея.

Първото, което можем да очакваме е спряганият отдавна Dark Mode, който ще дойде като общ режим за системата и ще се активира от настройките, като ще има и версия с висок контраст, подобна на наличната вече в macOS. Приложенията, които се изпълняват в macOS с Marzipan, най-накрая ще се възползват от поддръжката на Dark Mode и в двете системи.

Друга опция ще е възможността приложенията да се отварят в множество прозорци, които първоночално ще са прикрепени в част от екрана, но ще могат да се отделят с жестове, превръщайки се в карта, която може да се движи свободно, подобно на проекта с отворен код PanelKit. Картите ще могат да се подреждат една върху друга и ще се плъзгат, за да бъдат отхвърлени.

Отмяна на жестове, подобрения в Safari и управление на шрифтове са само част от възможностите, които се очаква да пристигнат с iOS 13 за iPad. Компанията ще въведе нов стандартен жест за отмяна на въведения текст, който започва с натискане на три пръста върху областта на клавиатурата и продължава с плъзгане наляво или дясно, за да позволи отмяната, или повтарянето на действията интерактивно. При първото си отваряне, клавиатурата ще въвежда потребителите в използването на новата функция. Safari автоматично ще иска десктоп версията на сайтовете, когато е нужно, предотвратявайки често срещания проблем, версии за iPhone да се пускат на iPad. Управлението на шрифтове ще се подобри със следващата основна версия на операционната система, като няма да е нужно да инсталирате профил, за да получите нови такива, а в настройките ще има панел за управление. Умна поща, подобрена селекция на няколко елемента и по-интелигентно приложение, което ще може да организира съобщенията в категории са сред останалите очаквани промени, а инженерите работят за улесняване на съвместината работа с приложения, базирани на документи от трети страни. Акцентът върху производителността отново ще е налице с включване на нови жестове за изобр на изглед в таблици и колекции, а разработчиците ще имат възможността да използват различен стил ленти за състояние за всеки изглед.

Преработено приложение за напомняне, което ще дойде и за Mac с нов HUD, по-добро отхвърляне на Hey Siri за обичаъните грешки като шуомве от бебе, смях, плач и др., многоезична клавиатура и диктовка, както и разширени контроли за печат допълват очакваните опции.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...