Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

  • 1

Неофициално активиране на ЕКГ и AppleCare+


TheBlessedOne

Въпрос

Неофициална активация на ЕКГ БЕЗ Jailbreak
Източници: hirakujira | ZW Cai | Redmondpie.com | Dice.bg
 

Поддържани устройства: Apple Watch Series 4/5
Поддържана ОС: WatchOS 6.2.X
Поддържани iPhone-и: iPhone SE; iPhone 6S/6 Plus; iPhone 7/7 Plus; iPhone 8/8 Plus; iPhone X; iPhone XR; iPhone XS/XS Max; iPhone 11/11 Pro/11 Pro Max

Изисквания:

  • Apple Watch Series 4/5 с произход от държава поддържаща официално ЕКГ функцията - списък с поддържаните държави
  • iPhone (виж поддържаните)
  • MacBook Air/Pro; iMac /Pro; Mac mini, Mac Pro с актуален macOS или PC с Windows 7/8.1/10
  • Lightning кабел към USB-C/USB-A за връзка на iPhone с компютъра
  • Приложението iMazing (версии за macOS и Windows)*
  • Приложението BBEdit 13 (за macOS) или Notepad++ (за Windows)
  • Вече съществуващи данни в приложението "Health" за iPhone

iMazing има безплатна (ограничена) и платена версия, която прави пълно копие (backup) на вашите файлове без ограничения в броя на медията. Приложението има и пиратска версия, която работи като платена, но поради правилата на форума не мога да ви дам връзка към него. Моята препоръка е да ползвате пълната версия за копието си, но дали ще го закупите или свалите - изборът е изцяло ваш и не нося отговорност.

Инсталация:

  1. Направете цялостно копие (backup) на вашият iPhone през iCloud, macOS или Windows: Архивиране на iPhone
  2. Раздвоете Apple Watch от вашият iPhone: Премахване на сдвояването на Apple Watch
  3. Премахнете всички хардуерни профили инсталирани на вашият iPhone: Инсталиране или изтриване на конфигурационни профили на iPhone
    Отворете приложението Настройки (Settings) -> Основни (General) -> Управление на профили и устройства и изтриите всички съществуващи профили
  4. Изключване на функцията Намери iPhone (Find my iPhone): Премахване на устройство
    4.1 (Препоръчителна стъпка) Изключете кода (паролата) си за достъп: Изключване на кода за достъп
  5. Отворете приложението iMazing и свържете вашият iPhone с подходящият Lightning кабел за вашият компютър.
    Ще видите в лявата лента вашият iPhone и визуализация на всички официални приложения, както и вашата файлова система (File System).
  6. Направенте пълно копие (backup) на вашият iPhone като селектирате иконата на телефона ви от лявата лента и натиснете бутона "Back Up" в дясната вертикална лента.
    Ще се появи прозорец с настройките за вашето копие.
    6.1 От настройките, задайте "Криптиране на копието" (Backup Encryption) на "Включи" (Enable) - това е много важна стъпка и не трябва да се пропуска!
    6.2 (По избор) Изберете къде да се запише вашето резервно копие от "Локация на копието" (Backup Location) и "Промени" (Change) и изберете къде да се запише.
    6.3 Когато настройките са готови и всичко ви устройва натиснете бутона "Архивиране" (Back Up), следвайте инструкциите и изчакайте процеса да завърши.
  7. Редактирайте новосъздаденото копие (backup) като с дясно копче на мишката/пада щракнете на иконата с името на вашето копие в лявата лента и изберете "Създай редактируемо версия на копието" (Create an Editable Copy of this Backup) и задайте име, с което ще го разграничите от обикновенното копие (ПР: "My iPhone 11 Pro Editable Backup").
  8. Отворете приложението BBEdit 13 (за macOS) или Notepad++ (за Windows). Копирайте съдържанието от тук [.PLIST] и го поставете като текст в нов (празен) файл.
    Запишете новосъздаденият файл с точно това име "com.apple.private.health.heart-rhythm.plist" (без кавичките) (съдържанието на файла и името му трябва да са същите както в посоченият сайт.
  9. Върнете се на приложението iMazing и щракнете с ляво копче на мишката/пада на редактируемото копие. Ще се разгърне падащо (вертикално) меню с икони, между които е и File System. Изберете File System и ще видите списък с директории. Изберете следната дестинация HomeDomain -> Library -> Preferences. Провлачете .PLIST файла, който съзадохте и го "пуснете" точно върху папката "Preferences" (ще ви излезе знак плюс върху папката). Ако сте направили преместването правилно, ще излезе прозорец, че файла е преместен. Проверете дали файла е в папката (ВАЖНО!).
  10. Възстановете (Restore) вашият iPhone с редактируемото копие - щракнете с дясно копче на мишката/пада върху него и изберете "Възстанови това копие на устройството" (Restore this Backup to Device). Ще ви излезе предупредителен прозорец, който ще ви предложи няколко настройки.Ако до момента следвали всички стъпки правилно ще
    10.1 (Силно препоръчително) За да избегнете проблеми при прехвърлянето на копието изберете "Изтриване на устройството" (Erase the device) - НЕ ПРАВЕТЕ тази стъпка ако нямате резервно копие на iPhone-a според стъпка "1."
    10.2 Ако сте убедени, че сте направили всичко до момента натиснете бутона "Възстанови" (Restore) и изчакайте процедурата по прехвърлянето да приключи. Напълно нормално е  да видите рестартиране на iPhone-а ви няколко пъти и да видите поздравително съобщение "Hello". Процесът НЕ Е приключил докато iMazing не извести за това! (ВАЖНО: Ако сте на MacBook/лаптоп се убедете, че сте на зарядно и НЕ МАХАЙТЕ кабела за връзка между iPhone и компютъра по време на процеса!)
  11. Ако до момента сте следвали стъпките правилно ще получите съобщение, че iMazing е завършил успешно възстановяването и вашият телефон ще зареди основният потребителски екран с много от приложенията, които ще се преизтеглят. За да започнете процедура по свързване веднага, открийте иконата с приложението "Watch" на вашият iPhone и задръжте с натиск върху него. Ще излезе меню където може да му зададете "Приоритетно сваляне" (Priority Download), за да е първото, което ще се свали и инсталира от iCloud.
  12. Сдвоете вашият Apple Watch с вашият iPhone: Включване, сдвояване и настройка на вашия Apple Watch
    12.1 (ВАЖНО) При запитване да изберете ли предишно копие (backup) на вашият Apple Watch или сдвояване като нов - трябва да изберете само и единствено "Сдвояване като нов" (Pair New Watch).
    12.2 Изчакайте да завърши синхронизацията и инсталацията на системни приложения и настройки.

    Честито, вече имате ЕКГ функция на вашият Apple Watch!
    Ръководството е пуснато без илюстрации и обсъждане на възможни проблеми. Целта ми е да достъпно възможно най-бързо, но очаквайте да вмъкна илюстрации и да добавя информация за възможни проблеми. Говорил съм с модераторите да бъде преместено като начална тема, за да е по-лесно откриваемо. За момента ако имате въпроси или проблеми, може да пишете тук или на лично съобщение.

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Recommended Posts

  • 0

Моето лично мнение е, че трябва ИИ да анализира всичко възможни комбинации, между айфон и айуоч, съответно от къде са закупени и къде са активирани и тогава ще стане ясно, на кой часовник може да се активира ЕКГ, прогноза за времето и табла например ?. Последно, за Коледа ми пристигна един S4 от Щатите, който имаше активация от родината си и ЕКГ-то му работи на XS, с друг акаунт, закупен от Теленор. А пък друг чисто нов S4, закупен от САЩ, не му тръгна ЕКГ-то на айфон, закупен също от САЩ, но пък успях да го активирам в Марсилия. Имам историята и на още 2 други часовника, в комбинация с айфоните на членове на моето семейство, но ще загубя детската аудитория, ако продължа ? Последно ще добавя, че вероятно, молбата на Епъл, до Министерството на здравеопазването, за активация на ЕКГ в Бг, отлежава на бюрото на някой тюфлек, на който гърлото му е по-голямо от Ф-то на г..а му.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0
преди 20 часа, miro1972 написа:


И часовникът и телефона ми са от Щатите. Не става!


Sent from my iPhone using Tapatalk

Аз имам часовник от Щатите (S4) и XR от Хонконг и си работи. Акаунта ми е щатски, ако има значение, но съм в България сега и часовника е активиран тук. Жена ми има също S4 от Щатите, който сега работи с 11 про, а преди работеше с 6S. И той е активиран в България, но с български акаунт.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Официален отговор от министерството на здравеопазването! 
 

Apple казват вашето министерство не е разрешило, министерството казва, че не издават разрешителни за подобен тип устройства и т.н. (Може да прочетете в прикачения файл)
 

Какво правим??? Някакви идей???

C676A87A-1371-4F91-8199-01207538BBB0.jpeg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Препращаме този отговор към Apple и искаме някакви пояснения към кой точно орган трябва да се адресира запитване? В САЩ си имат агенция, която издава подобни одобрения FCC, ако не се лъжа, но у нас не е ясно на какво отговаря това.


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Не мисля, че народното събрание е точният орган, може би ако знаехме в друга европейска държава, където е одобрена функцията, кой е дал разрешението, можеше да се ориентираме към съответния наш орган с възможности за одобрение. Принципно директивите се одобряват от всички страни членки на ЕС, така че, ако има валидна за случая, би трябвало и при нас да е валидна и да може да се използва. Много сложно стана обаче май, няма подходящ адвокат, който да ни посъветва къде какво да пуснем, така че аз поне не виждам решение. Затова предложих да се попита съпорта на Apple след този отговор, къмо кого евентуално би могло да се адресира запитването, мисля си, че може да имат информация, а друг въпрос дали ще кажат.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Не съм искал да обидя никого, още повече някои който не познавам, но поняко е нужен по остър тон. Поне според мен. 
 

Само в 6 държави от Европейския съюз я няма тази функция. 
 

В кои държави може да се използва функцията ЕКГ на часовниците на Apple - Apple Watch в страните членки на Европейския съюз?

Белгия - да

Германия - да

Италия - да 

Люксембург - да

Нидерландия - да 

Франция - да 

Дания - да 

Ирландия - да 

Гърция - да 

Испания - да 

Португалия - да 

Австрия - да 

Финландия - да 

Швеция - да 

Естония - НЕ

Кипър - НЕ

Латвия - НЕ

Литва - НЕ

Малта - да 

Полша - да

Словакия - да 

Словения - НЕ

Унгария - да

Чехия - да

България - НЕ

Румъния - да

Хърватия - да


Честно да ти кажа става ми едно такова тъпо все клета България да е в лошата статистика. Точно затова ще направя каквото мога :) 

Редактирано от silenceworld
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Що пък чак лоша статистика?

P.S. Проучи кой одобрява холтерите, мерачките на кръвно по аптеките,  екг уредите за болниците(и т.н.) и ще имаш отговора, който търсиш. Проблемът ти после ще е как точно ти, редовият гражданин ще накараш държавна институция, в държава с германски тип правораздаване да се размърда, при условие, че не е "значим обществен интерес" и е свързан с бизнеса на една, конкретна фирма.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0
Официален отговор от министерството на здравеопазването! 
 
Apple казват вашето министерство не е разрешило, министерството казва, че не издават разрешителни за подобен тип устройства и т.н. (Може да прочетете в прикачения файл)
 
Какво правим??? Някакви идей???
C676A87A-1371-4F91-8199-01207538BBB0.thumb.jpeg.537af084daeed2bdb4fdd640ef917752.jpeg

Навремето преди години (сега нямам идея как е) такъв вид стоки минаваха през одобрението на БИС. Те издаваха сертификат. Ако имаш желание провери при тях. Тогава беше Метрология и стандартизация. Сега виждам че са ги разделили на БИМ и БИС (Български институт по ...)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

След като министерството на здравеопазването ми отговориха, че не са водили разговори с Apple и че не издават разрешения за подобен тип продукти изпратих запитване по майл на Български институт по метрология, които отговориха следното 

цитирам: “Изискванията към медицинските изделия са определени в Закона за медицински изделия (в сила от 12.06.2007 г. с последно изменение от 28 Юли 2020г.), а Компетентен орган по прилагането на този закон е Изпълнителната агенция по лекарствата“ край на цитата!

Затова днес писах на Изпълнителната агенция по лекарствата. Да видим те какво ще кажат. 
 

същевременно намерих информация за Бразилия, че тези одобрения ги дава тяхното министерство на здравеопазването след като Apple подава нужната заявка към тях. 
 

В този ред на мисли или Министерството на здравеопазването в България ни лъже че не е говорила с тях или Apple са показали среден пръст на България за тази функция. 

 

Правя опити да пиша на Apple ама никакъв отговор от тяхна страна.... В очакване на отговор от Изпълнителната агенция по лекарствата. 
 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Здравейте, 

след като миналата седмица изпратих писмо и нямах отговор, днес отново го препратих и доста бързо ми върнаха отговор с входящ номер и писмото е изпратено до няколко човека от министерството. 
 

В писмото най учтиво обеснявам, че само 6 държави от Европейския съюз нямат достъп до ЕКГ на Apple, като една от тях е България.

Очакваме отговор!

8E0F19B4-09EC-463C-B4CF-5AD9F6BF4CD4.jpeg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Здравейте ;) някой купувал ли е aw 6 от технополис - интересувам  се дали ще мога да активирам ЕКГ от друга държава (Румъния,Гърция,Германия)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Всички часовници купени от Authorized Resellers в България са предвидени за нашата страна и съответно активацията на тази функционалност е невъзможна. iStyle, Технополис, Technomarket, eMAG, Plesio, Zora, iCorner и тнт. 

Два часовника aw 6 купени edigital без проблем съм активирал на Гръцки оператор от язовир Доспат/там се хваща мрежа на Vodafone GR/.

Друга опция да питаш примерно Citytel от къде ги внасят и да не те излъжат. Единствено ограничение, е че трябва да са произведени за пазар, където функционалността е налична.

Редактирано от ML16
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Мерси за отговора , питах в технополис , продавача се кълне ,че се активират без проблем ....но пък това му е работата все пак . Познат си е взел от istyle но е s5 и го е активирал преди седмица в Румъния . Ще има чесане по главата явно ;)

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Няма много чесане. По серийните номера можеш да се ориентираш за коя държава са били първоначално и да си прецениш.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

LL е USA , на моя пише BS но не откривам коя е страната означена с тези две букви ?!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

И моят е BS, Теленорски е, което не е добра новина за теб, иначе и аз търсих и не можах да намеря справка за обозначенията на регионите.


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

А не ,че изгарям от желание , не екой знае какво, Лятото го бях активирал на старата 5-ца с джейлбрейк но после се наложи да сменя часовника и не можах да активирам новия с бекъп от стария. То повече за крастата , не че го ползвам.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Да, едва ли се ползва много от повечето потребители, но все пак България е в Европейския съюз а в него гражданите имат право на равенство, което Apple не предоставя за всички държави, а цените едни и същи. 
 

Моят Apple Watch e купен от България даже си пише на български на кутията, но телефона е купен от щатите и успях да го активирам на границата с Румъния през Vodafone, като бях сменил региона на Румъния, а и да спрял съм всички ъпдейти. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Да дам обратна връзка - купих от технополис 12 pro max + iwatch 6 . Сер номер на часовника е H4HDJG....., ъпдейтнах го до 7.2 . На тел зададох регион Румъния , отидох до границата , свързах се към румънски оператор и активирах ЕКГ , сега всичко си работи

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Здравейте взех си часовник 6 от extreme , който е докаран от Унгария. Но пак не мога да активирам ECG... тука в youtube едни сменя акаунтите. Тоест apple account (с активирано ECG) , с който да смениш на телефона и да регистрираш пак часовника. Това някой пробвал ли го е, като начин? 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0
на 19.01.2021 г. at 9:45, gorgior написа:

@silenceworld, я обясни кое право на равенство Епъл ти нарушава и как?

Епъл продава устройство за което на официалния сайт на компанията е написано, че функцията ЕКГ не се подържа в България. Ти имаш равно право на избор дали да си купиш часовника, с правата на потребителите от страните, където функцията работи.

А ако ЕКГ-ти е жизнено важна, в Али-то има джажи за по 40-50$ и то в пъти по-точни от часовника на Епъл. Кеф ти ЕКГ-та , кеф ти доплери. Не е нужно да даваш 1000 лв за електронен часовник.

Темата е "Неофициална активация на ЕКГ" , дай да не я обръщаме на права и свободи!

Сега има статии, че следващото е мерене на захарта... милиони хора има диабетици, в Бг стотици хиляди сигурно. И това ли не трябва да искаме? Другото което четох на 1 коментар под Ютуб беше на 1 момче, което каза, че часовникът му е пратило няколко пъти нотификации за нарушен сърдечен ритъм - отишъл е на кардиолог да види и са му казали, че е бил 3 пъти пред инфарктно състояние. И казва, че това му е спасило живота... Аз лично точно заради тази функция исках да си взема Apple Watch и като цяло за нещата свързани със здравето, а не да си гледам известията, като телефона ми е пред очите също.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Официален отговор от Изпълнителна агенция по лекарства 

В отговор на Ваше запитване относно одобрение от ИАЛ на приложение за електрокардиография към часовник Apple Watch, Ви уведомявам следното:

Съгласно Закон за медицинските изделия (ЗМИ), изделията с нанесена маркировка за оценено съответствие (СЕ-маркировка), за които е издадена Декларация за съответствие от производителя по реда на Директива 93/42/ЕИО и СЕ-сертификат от нотифициран орган могат да бъдат пуснати на пазара в Р България, без да е необходимо да бъдат разрешавани/регистрирани от ИАЛ. В този смисъл не е необходимо правителството да одобрява приложението за ЕКГ, както и не е издавана забрана за неговото използване. Часовникът не може да бъде определен като медицинско изделие. Софтуерното приложение за електрокардиография, което се инсталира на часовника трябва да притежава горепосочените документи за оценено съответствие, за да може да бъде пуснато в употреба.

На основание чл. 77, ал. 1 от ЗМИ: „Търговия на едро с медицински изделия на територията на Република България могат да извършват физически или юридически лица, регистрирани като търговци по Търговския закон или по законодателството на друга държава членка или на друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, или на Конфедерация Швейцария, на които е издадено разрешение за търговия на едро с медицински изделия от ИАЛ или друг документ, удостоверяващ правото им да търгуват с медицински изделия, издаден от компетентен орган на съответната държава“.

Приятен ден,  “

Да обобщя

1. Изпратих запитване до Български Институт по Метролагия - получих отговор, че не издавали разрешение за такъв тип устройства


2. Изпратих запитване до Министерството на здравеопазването - получих отговор, че не са водили кореспонденция за която и да е продуктова линия на Apple

3. Изпълнителна агенция по лекарства - получих гореизложения отговор, че не е нужно одобрение и няма забрана за използването. 
 

Apple заслужават да гризнат 🍏

продължавам като предоставя на Apple цялата информация въпреки, че не ми отговорят! 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Реално от всичко това аз разбирам, че след като има одобрение в европейски държави, би трябвало да стане и тук, без да се правят допълнителни неща. Може и да бъркам де. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори на този въпрос...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...