Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

  • 1

Неофициално активиране на ЕКГ и AppleCare+


TheBlessedOne

Въпрос

Неофициална активация на ЕКГ БЕЗ Jailbreak
Източници: hirakujira | ZW Cai | Redmondpie.com | Dice.bg
 

Поддържани устройства: Apple Watch Series 4/5
Поддържана ОС: WatchOS 6.2.X
Поддържани iPhone-и: iPhone SE; iPhone 6S/6 Plus; iPhone 7/7 Plus; iPhone 8/8 Plus; iPhone X; iPhone XR; iPhone XS/XS Max; iPhone 11/11 Pro/11 Pro Max

Изисквания:

  • Apple Watch Series 4/5 с произход от държава поддържаща официално ЕКГ функцията - списък с поддържаните държави
  • iPhone (виж поддържаните)
  • MacBook Air/Pro; iMac /Pro; Mac mini, Mac Pro с актуален macOS или PC с Windows 7/8.1/10
  • Lightning кабел към USB-C/USB-A за връзка на iPhone с компютъра
  • Приложението iMazing (версии за macOS и Windows)*
  • Приложението BBEdit 13 (за macOS) или Notepad++ (за Windows)
  • Вече съществуващи данни в приложението "Health" за iPhone

iMazing има безплатна (ограничена) и платена версия, която прави пълно копие (backup) на вашите файлове без ограничения в броя на медията. Приложението има и пиратска версия, която работи като платена, но поради правилата на форума не мога да ви дам връзка към него. Моята препоръка е да ползвате пълната версия за копието си, но дали ще го закупите или свалите - изборът е изцяло ваш и не нося отговорност.

Инсталация:

  1. Направете цялостно копие (backup) на вашият iPhone през iCloud, macOS или Windows: Архивиране на iPhone
  2. Раздвоете Apple Watch от вашият iPhone: Премахване на сдвояването на Apple Watch
  3. Премахнете всички хардуерни профили инсталирани на вашият iPhone: Инсталиране или изтриване на конфигурационни профили на iPhone
    Отворете приложението Настройки (Settings) -> Основни (General) -> Управление на профили и устройства и изтриите всички съществуващи профили
  4. Изключване на функцията Намери iPhone (Find my iPhone): Премахване на устройство
    4.1 (Препоръчителна стъпка) Изключете кода (паролата) си за достъп: Изключване на кода за достъп
  5. Отворете приложението iMazing и свържете вашият iPhone с подходящият Lightning кабел за вашият компютър.
    Ще видите в лявата лента вашият iPhone и визуализация на всички официални приложения, както и вашата файлова система (File System).
  6. Направенте пълно копие (backup) на вашият iPhone като селектирате иконата на телефона ви от лявата лента и натиснете бутона "Back Up" в дясната вертикална лента.
    Ще се появи прозорец с настройките за вашето копие.
    6.1 От настройките, задайте "Криптиране на копието" (Backup Encryption) на "Включи" (Enable) - това е много важна стъпка и не трябва да се пропуска!
    6.2 (По избор) Изберете къде да се запише вашето резервно копие от "Локация на копието" (Backup Location) и "Промени" (Change) и изберете къде да се запише.
    6.3 Когато настройките са готови и всичко ви устройва натиснете бутона "Архивиране" (Back Up), следвайте инструкциите и изчакайте процеса да завърши.
  7. Редактирайте новосъздаденото копие (backup) като с дясно копче на мишката/пада щракнете на иконата с името на вашето копие в лявата лента и изберете "Създай редактируемо версия на копието" (Create an Editable Copy of this Backup) и задайте име, с което ще го разграничите от обикновенното копие (ПР: "My iPhone 11 Pro Editable Backup").
  8. Отворете приложението BBEdit 13 (за macOS) или Notepad++ (за Windows). Копирайте съдържанието от тук [.PLIST] и го поставете като текст в нов (празен) файл.
    Запишете новосъздаденият файл с точно това име "com.apple.private.health.heart-rhythm.plist" (без кавичките) (съдържанието на файла и името му трябва да са същите както в посоченият сайт.
  9. Върнете се на приложението iMazing и щракнете с ляво копче на мишката/пада на редактируемото копие. Ще се разгърне падащо (вертикално) меню с икони, между които е и File System. Изберете File System и ще видите списък с директории. Изберете следната дестинация HomeDomain -> Library -> Preferences. Провлачете .PLIST файла, който съзадохте и го "пуснете" точно върху папката "Preferences" (ще ви излезе знак плюс върху папката). Ако сте направили преместването правилно, ще излезе прозорец, че файла е преместен. Проверете дали файла е в папката (ВАЖНО!).
  10. Възстановете (Restore) вашият iPhone с редактируемото копие - щракнете с дясно копче на мишката/пада върху него и изберете "Възстанови това копие на устройството" (Restore this Backup to Device). Ще ви излезе предупредителен прозорец, който ще ви предложи няколко настройки.Ако до момента следвали всички стъпки правилно ще
    10.1 (Силно препоръчително) За да избегнете проблеми при прехвърлянето на копието изберете "Изтриване на устройството" (Erase the device) - НЕ ПРАВЕТЕ тази стъпка ако нямате резервно копие на iPhone-a според стъпка "1."
    10.2 Ако сте убедени, че сте направили всичко до момента натиснете бутона "Възстанови" (Restore) и изчакайте процедурата по прехвърлянето да приключи. Напълно нормално е  да видите рестартиране на iPhone-а ви няколко пъти и да видите поздравително съобщение "Hello". Процесът НЕ Е приключил докато iMazing не извести за това! (ВАЖНО: Ако сте на MacBook/лаптоп се убедете, че сте на зарядно и НЕ МАХАЙТЕ кабела за връзка между iPhone и компютъра по време на процеса!)
  11. Ако до момента сте следвали стъпките правилно ще получите съобщение, че iMazing е завършил успешно възстановяването и вашият телефон ще зареди основният потребителски екран с много от приложенията, които ще се преизтеглят. За да започнете процедура по свързване веднага, открийте иконата с приложението "Watch" на вашият iPhone и задръжте с натиск върху него. Ще излезе меню където може да му зададете "Приоритетно сваляне" (Priority Download), за да е първото, което ще се свали и инсталира от iCloud.
  12. Сдвоете вашият Apple Watch с вашият iPhone: Включване, сдвояване и настройка на вашия Apple Watch
    12.1 (ВАЖНО) При запитване да изберете ли предишно копие (backup) на вашият Apple Watch или сдвояване като нов - трябва да изберете само и единствено "Сдвояване като нов" (Pair New Watch).
    12.2 Изчакайте да завърши синхронизацията и инсталацията на системни приложения и настройки.

    Честито, вече имате ЕКГ функция на вашият Apple Watch!
    Ръководството е пуснато без илюстрации и обсъждане на възможни проблеми. Целта ми е да достъпно възможно най-бързо, но очаквайте да вмъкна илюстрации и да добавя информация за възможни проблеми. Говорил съм с модераторите да бъде преместено като начална тема, за да е по-лесно откриваемо. За момента ако имате въпроси или проблеми, може да пишете тук или на лично съобщение.

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Recommended Posts

  • 0

С две думи Apple не ни имат за сливи и просто не пускат функцията с България. Юридически пречки няма.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0
17 minutes ago, gorgior said:

@silenceworld,  правилния въпрос трябва да се зададе към Епъл, а именно: - защо ограничават функцията за България. Те институциите са ти отговорили правилно. Никой не забранява продажбата на часовника. Епъл трябва да ти даде отговор защо ограничава функцията за нашата страна. Те не го правят току-така. Имат някаква причина да ограничават функцията за нас, но дали ще ти отговорят е божа работа. Предполагам, че е нещо свързано с приложението Health.

Най-вероятно си прав за приложението, но аз им писах още началото на януари - не ми отговориха. Писах и в сърорт форума и то няколко пъти и всеки път ми отговаряха хора, че трябвяло правителството на държавата да одобри часовника като медицински продукт. 

Последно вчера писах и на Евпорейдката комисия. Защото според членството всеки гражданин има равенство (друг е въпросът те какво имат впредвид). 
 

В писмато зададох въпросите нещо подобно на това:

1. Равенство за потребителите ли е да купуват продукти които се продават в Европейския съюз и не са преведени на техният роден език.

2. Равенство за потребителите ли е да купуват продукти които в различните държави (правноправни членки на Европейския съюз) производителите предоставят за една и съща цена по малко или повече функции. 
 

 

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Проблема е в Apple, часовника не е медицински уред и не е предвиден за такъв. Добре сте ги почнали, и истината е че щом е одобрена функция за ЕС, не трябва да има ограничения за държавите членки.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Защо ти е тая опция за кардиограма? Или по принцип искаш каквото го имат американците да го има и за теб?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Трима оптимисти сме, надеждата умира последна :)
А иначе за какво ни е ЕКГ - поне за мен защото мразя нещо да го има и да не работи.


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Нали знаеш, че ние винаги сме на опашката. През лятото бях в Хърватско и никък не се учудвам защо има хърватски а няма български, ми там 2/3 от хората, които видях с телефон, бяха с айфони.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Знам, честно казано и тук вече не е рядкост да видиш човек с айфон, друг въпрос е колко от тях знаят защо са точно с тази марка. Честно казано чувствам се разочарована, до сега смятах, че проблемът е в малоумната ни закостеняла бюрокрация, ако наистина няма пречка от тази страна, нещата са много, много зле. И не ми пука дали ни имат за нещо, или не, не страдам от фалшив патриотизъм, просто съм разочарована от Епъл и отношението им към клиентите конкретно за тази функция. ПП не ми дреме, че няма българско меню, по-добре е да няма, по-малко мангали ще ползват айфон за имидж.


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0
1 hour ago, ayl said:

Защо ти е тая опция за кардиограма? Или по принцип искаш каквото го имат американците да го има и за теб?

Въпросът е принципен, защо все ние Българите да сме някак назад изоставени и тн.  😂😂😂  да се храним с различна и по нискокачествена храна от другите в ЕС (това го даказаха, как един и същ бранд предлага различни съставки в различните държави)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Нужно ли е да напомням да се спазват правилата на форума или?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Сега ще ти кажа. Всяка вечер го слагам да се дозареди преди лягане. Обикновено това отнема 30-60 Мин. Като стане на 100%, слагам го на ръката и заспивам. И не ползвам новата функция на епъл, а една много добра програмка, налична отдавна в Стора - autosleep. Няма нужда от никаква потребителска намеса. Единствено трябва да стои в дока или на компликация. Много е точна и дава тонове информация.

За екг-то - много се е изговорило по темата. Не е лошо човек да разполага с колкото се може повече функции що се отнася до грижа за здравето. И се оказа, че си работи доста точно.

В новия с6 точно като го взех бях с Ковид и ми помогна да си следа нивата на кислород в кръвта. Прави периодични замервания и по време на сън, което беше много полезно.

Говори се, че ще направят и функция за измерване на кръвната захар. Това отдавна ми се вижда sci-fi, но ако някой е решен да го направи, независимо от r&d разходите, то това е Епъл.

Така че колкото повече функции за здравето, толкова по-добре. Не всеки ще ги ползва, но за някои хора те ще са жезненоважни в даден момент.
В този ред на мисли, има страшно много хора които си взимат последен модел айфон и не знаят как да си ползват мултитаскинга, да не говорим за друго...

А за часовника като цяло - по-добър смарт уоч няма на пазара. Каквото и ще да си говорим. Особено ако си в епъл екосистемата.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

“ И ако речеш да ресетнеш, пак трябва да търсиш чужда мрежа?”

На Щатски S4, с български акаунт, активирах ЕКГ в Гърция. Наскоро го дадох на синът ми и той го сетна като нов със своя Бг акаунт и ЕКГ-то си остана активирано. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Странно защо пуснаха тази реклама

Да не би да пускат услугата за цял свят със следващия ъпдейт :D

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Ние пак ще сме изключение, дори и за цял свят да е... А иначе си е просто реклама, според мен.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Странно ми стана, че е от 22.02.2021 г. Смисъл рекламират нещо което го има много отдавна.

Днес получих известие за клипа и като видях ECG, ми светнаха очите, ама напразно. :D

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Е сега, надеждата умира последна...


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Пета версия на часовника, купена от А1. Имах малко престой в Доха и от скука си изтрих и активирах часовника и ЕКГ-то си работи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

 На Apple Watch 6 44mm закупен от теленор успях да активирам  ЕКГ на Бузлуджа като там хванах румънски оператор и настроих съответно регион Румъния.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Къде е "Бузлуджа", къде Румъния? Просто ми стана чудно!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

От връх Ботев се хващат всички бг и румънски оператори.
753fba1dcf0608aff2aea69d5c7dcd2a.jpg


Sent from my iPhone Xs using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Къде е Ботев, къде е Бузлуджа? Не се заяждам. Нещо се бъркаш.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Освен Румънски се хващат и Гръцки оператори, същото се отнася и за Шипка. Просто споделям на някой може да му е от полза.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0
Къде е Ботев, къде е Бузлуджа? Не се заяждам. Нещо се бъркаш.

На един ден пеша са един от друг ;)
Скрииншота е от август миналата година. Но това че телефона ги хваща, не означава че можеш да проведеш разговор - на ръба е.
Гръцки оператори - няма шанс, Родопите, Рила и Пирин са добра преграда. Дори от северните върхове на Родопа не се хваща гръцки оператор, но от Доспат надолу - без проблем.


Sent from my iPhone Xs using Tapatalk
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Днес(27.04.21) ъпдейтнах iPhone до 14.5 и ми излезе ъпдейт и за часовника.Тъй като от два месеца се боря да активирам ECG и не ми се получаваше по никакъв  начин тук в БГ, реших преди да ъпдейтна часовника, да опитам активиране на ECG за пореден път.

В новите функции на WatchOS 7.4 пише, че ECG се активира за  Австралия и Виетнам.Съответно преди да ъпдейтна часовника, спрях FindMy и Wi-Fi, смених региона на Австралия и пуснах ъпдейт. 

След инсталацията отворих Health на iPhone и....ВОАЛА!!! ECG е активно!!

Вече направих първото ECG, но се колебая дали да върна региона отново на БГ 😄

Устройствата са :  

/ iPhone e 12p, iWatch-S6+LTE oт USA, но активиран в БГ /

До сега пробвах  методи с iMazing, писах на reincubate и закупиих iPhonebackup extractor от тях, пригоден за активиране на ECG в райони, където не се поддържа, съответно не се получи и ми върнаха парите и тн, тн...до днес...
Дано съм описал разбираемо активацията и ако някой реши да се пробва, нека каже мнение.

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Не става  по този начин, тъкмо пробвах с новите ъпдейти. Часовник от Теленор

Сега видях, че ми се появи икона на часовника, но като цъкна на нея иска да активирам от телефона, а от там не става.

8ABE2BFB-18A8-4326-8361-C6B42EB447C6.thumb.jpeg.ac86d25b84461c9605aa948138312d05.jpeg

Редактирано от penmark
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0
При мен след ъпдейт на телефона и на часовника, ЕКГ функцията спря да работи. Стария начин за активация със замяна на PLIST файла вече не работи. Чакаме обновяване на хака...дано само намерят вратичка в новата версия


Sent from my iPhone using Tapatalk

Закупен е от Германия в края на 2019 година.Интересното е, че откакто съм го активирала , декември 2019, досега не се беше получавало така. При нито един от ъпдейтите през годината функцията не е спирала да работи. Но сега защо се получи така нямам идея!


Sent from my iPhone using Tapatalk


Здравейте! Пиша само информационен пост, за хора били в моето положение с апликацията.
Току що, след последните ъпдейти на телефона и часовника, апликацията изненадващо отново започна да работи. Без да се е налагало да правя абсолютно нищо!!!
Сега, може ли някой да ми обясни ка изобщо е възможно това? Наистина…аз немога да си го обясня. А тъкмо мислех в събота да се разхождам до Доспат!


Sent from my iPhone using Tapatalk
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори на този въпрос...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...