Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

  • 1

Неофициално активиране на ЕКГ и AppleCare+


TheBlessedOne

Въпрос

Неофициална активация на ЕКГ БЕЗ Jailbreak
Източници: hirakujira | ZW Cai | Redmondpie.com | Dice.bg
 

Поддържани устройства: Apple Watch Series 4/5
Поддържана ОС: WatchOS 6.2.X
Поддържани iPhone-и: iPhone SE; iPhone 6S/6 Plus; iPhone 7/7 Plus; iPhone 8/8 Plus; iPhone X; iPhone XR; iPhone XS/XS Max; iPhone 11/11 Pro/11 Pro Max

Изисквания:

  • Apple Watch Series 4/5 с произход от държава поддържаща официално ЕКГ функцията - списък с поддържаните държави
  • iPhone (виж поддържаните)
  • MacBook Air/Pro; iMac /Pro; Mac mini, Mac Pro с актуален macOS или PC с Windows 7/8.1/10
  • Lightning кабел към USB-C/USB-A за връзка на iPhone с компютъра
  • Приложението iMazing (версии за macOS и Windows)*
  • Приложението BBEdit 13 (за macOS) или Notepad++ (за Windows)
  • Вече съществуващи данни в приложението "Health" за iPhone

iMazing има безплатна (ограничена) и платена версия, която прави пълно копие (backup) на вашите файлове без ограничения в броя на медията. Приложението има и пиратска версия, която работи като платена, но поради правилата на форума не мога да ви дам връзка към него. Моята препоръка е да ползвате пълната версия за копието си, но дали ще го закупите или свалите - изборът е изцяло ваш и не нося отговорност.

Инсталация:

  1. Направете цялостно копие (backup) на вашият iPhone през iCloud, macOS или Windows: Архивиране на iPhone
  2. Раздвоете Apple Watch от вашият iPhone: Премахване на сдвояването на Apple Watch
  3. Премахнете всички хардуерни профили инсталирани на вашият iPhone: Инсталиране или изтриване на конфигурационни профили на iPhone
    Отворете приложението Настройки (Settings) -> Основни (General) -> Управление на профили и устройства и изтриите всички съществуващи профили
  4. Изключване на функцията Намери iPhone (Find my iPhone): Премахване на устройство
    4.1 (Препоръчителна стъпка) Изключете кода (паролата) си за достъп: Изключване на кода за достъп
  5. Отворете приложението iMazing и свържете вашият iPhone с подходящият Lightning кабел за вашият компютър.
    Ще видите в лявата лента вашият iPhone и визуализация на всички официални приложения, както и вашата файлова система (File System).
  6. Направенте пълно копие (backup) на вашият iPhone като селектирате иконата на телефона ви от лявата лента и натиснете бутона "Back Up" в дясната вертикална лента.
    Ще се появи прозорец с настройките за вашето копие.
    6.1 От настройките, задайте "Криптиране на копието" (Backup Encryption) на "Включи" (Enable) - това е много важна стъпка и не трябва да се пропуска!
    6.2 (По избор) Изберете къде да се запише вашето резервно копие от "Локация на копието" (Backup Location) и "Промени" (Change) и изберете къде да се запише.
    6.3 Когато настройките са готови и всичко ви устройва натиснете бутона "Архивиране" (Back Up), следвайте инструкциите и изчакайте процеса да завърши.
  7. Редактирайте новосъздаденото копие (backup) като с дясно копче на мишката/пада щракнете на иконата с името на вашето копие в лявата лента и изберете "Създай редактируемо версия на копието" (Create an Editable Copy of this Backup) и задайте име, с което ще го разграничите от обикновенното копие (ПР: "My iPhone 11 Pro Editable Backup").
  8. Отворете приложението BBEdit 13 (за macOS) или Notepad++ (за Windows). Копирайте съдържанието от тук [.PLIST] и го поставете като текст в нов (празен) файл.
    Запишете новосъздаденият файл с точно това име "com.apple.private.health.heart-rhythm.plist" (без кавичките) (съдържанието на файла и името му трябва да са същите както в посоченият сайт.
  9. Върнете се на приложението iMazing и щракнете с ляво копче на мишката/пада на редактируемото копие. Ще се разгърне падащо (вертикално) меню с икони, между които е и File System. Изберете File System и ще видите списък с директории. Изберете следната дестинация HomeDomain -> Library -> Preferences. Провлачете .PLIST файла, който съзадохте и го "пуснете" точно върху папката "Preferences" (ще ви излезе знак плюс върху папката). Ако сте направили преместването правилно, ще излезе прозорец, че файла е преместен. Проверете дали файла е в папката (ВАЖНО!).
  10. Възстановете (Restore) вашият iPhone с редактируемото копие - щракнете с дясно копче на мишката/пада върху него и изберете "Възстанови това копие на устройството" (Restore this Backup to Device). Ще ви излезе предупредителен прозорец, който ще ви предложи няколко настройки.Ако до момента следвали всички стъпки правилно ще
    10.1 (Силно препоръчително) За да избегнете проблеми при прехвърлянето на копието изберете "Изтриване на устройството" (Erase the device) - НЕ ПРАВЕТЕ тази стъпка ако нямате резервно копие на iPhone-a според стъпка "1."
    10.2 Ако сте убедени, че сте направили всичко до момента натиснете бутона "Възстанови" (Restore) и изчакайте процедурата по прехвърлянето да приключи. Напълно нормално е  да видите рестартиране на iPhone-а ви няколко пъти и да видите поздравително съобщение "Hello". Процесът НЕ Е приключил докато iMazing не извести за това! (ВАЖНО: Ако сте на MacBook/лаптоп се убедете, че сте на зарядно и НЕ МАХАЙТЕ кабела за връзка между iPhone и компютъра по време на процеса!)
  11. Ако до момента сте следвали стъпките правилно ще получите съобщение, че iMazing е завършил успешно възстановяването и вашият телефон ще зареди основният потребителски екран с много от приложенията, които ще се преизтеглят. За да започнете процедура по свързване веднага, открийте иконата с приложението "Watch" на вашият iPhone и задръжте с натиск върху него. Ще излезе меню където може да му зададете "Приоритетно сваляне" (Priority Download), за да е първото, което ще се свали и инсталира от iCloud.
  12. Сдвоете вашият Apple Watch с вашият iPhone: Включване, сдвояване и настройка на вашия Apple Watch
    12.1 (ВАЖНО) При запитване да изберете ли предишно копие (backup) на вашият Apple Watch или сдвояване като нов - трябва да изберете само и единствено "Сдвояване като нов" (Pair New Watch).
    12.2 Изчакайте да завърши синхронизацията и инсталацията на системни приложения и настройки.

    Честито, вече имате ЕКГ функция на вашият Apple Watch!
    Ръководството е пуснато без илюстрации и обсъждане на възможни проблеми. Целта ми е да достъпно възможно най-бързо, но очаквайте да вмъкна илюстрации и да добавя информация за възможни проблеми. Говорил съм с модераторите да бъде преместено като начална тема, за да е по-лесно откриваемо. За момента ако имате въпроси или проблеми, може да пишете тук или на лично съобщение.

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Recommended Posts

  • 0

Здравейте. Споделям и моя опит с активирането на ECG. Два часовника Series 6, два отделни iPhone 12 Pro всеки със собствен акаунт. Устройствата са за американския пазар. 
Включих на едната карта роуминг и се закачих на Orange RO. На входа на град Лом. Без проблем закачи на 4G и веднага ме допусна до екраните за сетъпване. Със същата карта действай и с втория телефон. Бях сменил регионите на “Romania” и бях изключил “Location services” (не съм сигурен дали беше необходимо). Всички устройства са с последните софтуерни ъпдейти. Към този момент iOS 14.5 и Watch OS 7.4. 

Редактирано от miroslavmh
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Тъкмо съм в Свиленград на разходка. Седнах да хапна пица в едно заведение и си активирах ЕКГ. Спрях локацията ако има значение, вързах се към гръцкия водафон и се активира от раз. Часовника е от Теленор. :) 

 

EBA0F0CC-2032-45F7-8DEF-8E41FE69E149.jpeg

6D8A4909-CFF5-43D5-B69B-4ED2B5098B87.jpeg

Редактирано от penmark
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Супер, сега остава да убедя мъжа ми да идем и ние на разходка някъде натам. Мерси много за инфото, нашите също са теленорски.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Е то не е задължително до там точно - и до Дунава също върши работа


Sent from my iPhone Xs using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Ми нямам идея от София къде ми е най-близо, не съм шофьор, въпросът е да го навия, другото ще го уточним в движение, че той почти не почива и надали ще иска в почивния ден да се търкаляме на някъде за едното ЕКГ. То реално не е проблем, че не работи, дразни ме фактът, че е така просто и искам да тръгне.

Редактирано от dessyteneva
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Най-близо ви е Кулата тогава.
Аз моя го разкарах. Главното за което го бях взел - да гледам картата и да следя колко съм минал от маршрута и колко остава когато съм плянината , нещо не работеше както очаквах.


Sent from my iPhone Xs using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Мерси! Иначе жалко, че си се разочаровал, аз моя си го ползвам с удоволствие, но имам по-малки изисквания и очаквания. Всъщност три са в къщи - две петици и едно SE и трите се ползват без оплаквания, само ЕКГ дето не го пуснаха свободно, та трябва да се правим на маймуни, това дразни.


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Колеги, с последния ъпдейт на watchOS 7.6 току що успях да си активирам ЕКГ в България. 

Според сайта на Apple все още ни няма в списъка, но проработи. Някой друг може ли да тества и да потвърди?

Редактирано от kal1ch
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Тъкмо това пишех и аз. Всички сърдечни услуги се активират в БГ.  🤗

Редактирано от penmark
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

При мен не стана, теленорска петица.
Едит: стана от втори опит.


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

България вече я има и в списъка на страницата на Apple за ECG и IRN.

На моя S4, който беше активиран преди години в Гърция ми каза, че имам ъпдейт за тези функции, когато влязох в Health app на телефона.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Демек, България се е съгласила официално чужда държава да записва медицински данни на нейни граждани. Радвате ли се?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Бъркам ли или данните си стоят само на устройството, освен ако не ги споделиш изрично с дадена страна или приложение? …както си е било винаги досега?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Аз пък не виждам проблем, дори и да ги записва, какво толкова могат да научат от моето ЕКГ, а и да го научат трябва ли да ми пука? Тази параноя за щастие ме е подминала и да, радвам се, че устройството ми функционира пълноценно, както би трябвало по спецификации, щото иначе щях да си взема китайска гривна за 20 лв и да си свиркам. Който иска да се крие, да си вземе Нокия с фенерче, или в краен случай да не си активира ЕКГ-то щото евентуално могат да му го запишат и като му прилошее да му пратят линейка от Щатите.


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

То си голям проблем, ако ми пратят линейка от болница която не работи с моя здравен застраховател - няма да мога да се разплатя после…


Sent from my iPhone Xs using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Тя докато дойде ще сме ритнали камбаната, да му мислят наследниците default_wink.png


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Супер е това. Когато пуснат безкръвното мерене на кръвната захар, ще имаме завършен контролен преглед - с ЕКГ, кръвно, пулс, кръвна захар и може въобще да не ходим по доктори ако всичко е точно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Остана само безконтактно изследване на урината и лабораториите ще правят само тестове за корона вирус.



Sent from my iPhone Xs using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Чакаме Apple да извадят някоя джаджа за урината, че с часовника няма да е удобно. :)


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Щом те ще я вадят, кой ще ни е пъхне?


Sent from my iPhone Xs using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Що да не е удобно, пишкаш върху часовника и той си сменя цвета според изследването, водоустойчив е няма проблем.


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Усещам че името на групата юзери с най новия часовник ще бъде нещо от сорта на “препикаващите” или някакво производно.
В тоя ред на мисли, обида ли ще е: да ти пикам на часовника?



Sent from my iPhone Xs using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Ако въведат подобна функция - не :)


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори на този въпрос...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...