Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

  • 0

Проблем със Siri след iOS 14.5.1 ъпдейт


nedqlkow

Въпрос

Здравейте колеги,

от около 6 месеца използвам Iphone 11, ъпдейтнат до последна версия iOS - 14.5.1, който до момента не беше създавал никакви проблеми освен невъзможността за настройка на "Hey, Siri"(стигам до четвърта стъпка и получавам постоянно грешката "Siri can't quite understand that" или нещо подобно. Пробвал съм варианти всякакви, общо взето всичко, което съм намерил онлайн като "solution", никакъв ефект. Както и да е, не е това идеята на тази тема.

От около 10тина дни, непосредствено след ъпдейта към 14.5.1 забелязвам много дразнещ проблем при работа със Siri. Тъй като явно няма да ми се получи настройката за нейното активиране с казване на "Hey, Siri", я използвам чрез задържане на страничния бутон, нещо което ми вършеше работа до преди ъпдейта. Сега при повикване на Siri чрез страничния бутон, независимо от това дали е за набиране, прогноза за времето или каквото и да било, се чуват не повече от 2-3 думи, след които гласът изчезва. На екрана се визуализира текст на отговора, който дава, но звукът й продължава не повече от 2 секунди. Ако отговорът е по-дълъг, след 5-те секунди мълчание се чува краят му, но гласово чувам не повече от 20% от отговореното. Надявам се, че съм обяснил разбираемо,

Пробвах всякакви настройки, спиране/пускане на Siri, спиране/пускане на самолетен режим, изключил съм low power mode, reset-нах мрежовите настройки и още дори вече не си спомням какво. Някой има ли някаква идея на какво се дължи тоя досаден бъг и как по-точно бих могъл да го отстраня?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

7 отговора на този въпрос

Recommended Posts

  • 0
преди 27 минути, gogi6 написа:

Опитай с reset all settings.

Мислех си го, но това означава да set-вам всичко наново след това, което вече съм направил като настройки. Меко казано не ми се занимава. Явно ще чакам следващ ъпдейт на iOS и ще се надявам да оправи нещата.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

"Не ми се занимава" често е гаранция за постоянни главоболия в бъдеще. Прежали се и ресторни с компютър в дфу. Позабравена практика е, но решава доста проблеми.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Не бих спорил с това, мързелът винаги е път към проблеми. Просто ми се искаше да видя дали аз не изпускам нещо, но явно няма да се мине без reset.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Restore OS, колега, не ресет.  Просто си "налейте" чисто нов софтуер в телефона.

 

P.S. Цитирането на последно мнение е нарушение на правилата за постване. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори на този въпрос...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...