Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

PayPal запитване


encore

Recommended Posts

Да, блокираха ми едни 29$ по едно разплащане на стока от eBay. Некоректен беше продавача, но аз го изд****.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 5 месеца по-късно...
  • Отговори 129
  • Created
  • Последен отговор

Топ автори в тази тема

  • tonygti

    15

  • DreamcatcheR

    13

  • mupo

    11

  • The Shaman

    11

От седмица имам проблем с PayPal и плащания в Cydia.Картата е Visa дебитна и добре заредена.Нямам проблеми с други плащания,само Cydia:(Всеки път ми излиза това:

e4bab66822db25f3f4367150cd963e66.jpg

Излизах и отново се логвах 100 пъти,но нищо.В нета не открих нищо конкретно,въпреки че има хора с такъв проблем.Писах и на Saruik,но да го е..а и брадата,не отговаря.

Редактирано от arm11
ИМАШ ЛИ ТОЧКА НА КЛАВИАРТУРАТА ИЛИ Е САМО С УДИВИТЕЛЕН ЗНАК?
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 5 месеца по-късно...

Клиентите на ПИБ да се чувстват предупредени, че вече на дебитни карти Виза Електрон (и всъщност всички останали) има такса 0.25% при всяка транзакция в чужбина, без значение дали е ПОС или онлайн. Да, това включва плащания с Пейпал.

Много некоректно от тяхна страна беше това да не бъде обявено никъде, вкл. на секцията им с "Предстоящи промени по общите условия", според които всъщност са задължени да уведомяват клиентите си поне чрез електронно съобщение. Дори служителите им в офисите не бяха наясно с това до преди няколко дни.

Забележете, че промените влязоха в сила от 1.12.2015. Много удобно, таман за коледните пазарувания. На мен това ми костваше 30-тина лв., но други може и повече да са ги ощипали.

Аз лично съм много недоволен и бях готов да закрия разплащателната сметка и да си направа карта от друга банка (ЦКБ например, които нямат такива такси), но ме спря това, че тази карта винаги ми е била приемана навсякъде по света, вкл. в онлайн Епъл магазините в САЩ и Германия, а не съм сигурен, че ще е такъв случаят с други български Визи Електрон, ако съдя по коментарите на други, включително и тук...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да, за жалост го има и в разпечатката като "Такси картови операции", не бях му обърнал внимание до момента.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И аз ги имам, но са от по 1 ст. независимо от платената сума. Плюс това не са от вчера!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

При мен са си по точно 0.25% (закръглени нагоре разбира се) от всяка транзакция в чужбина, и днес като говорих с ПИБ ми казаха, че е така от 4.11.2015, ама понеже са наистина некакви дребни от по 1-2-3 ст. до към 12-15 ст, хич не съм ги заглеждал, дококато не порчетох тук за магарията им. Паднаха лихвите и сеге се чудят от къде да скубнат по някой лев, закъсали са го явно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

При малки плащания са стотинки, при големи са левчета. А левчетата се натрупват.

Тъпото в случая е, че ПИБ не уведомиха хората, нито служителите си. Още по-тъпото е, че го правят с карти, за които зарибяваха именно с това, че са безплатни за употреба.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Под големи, нямах предвид 50 лв. Проста математика е 0.25% колко са например от 10 лв., от 100 и от 1000.

На хората им се струват малки, но банките от такси живеят. Дори ако искам да си закрия сметката, ще ме таксуват. Таксуват ме всеки месец за това, че ми се наложи да си вдигна дневните лимити за плащане. И какви ли още не "дребни такси", които се натрупват.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 месеца по-късно...

Имам проблем с пейпал/ибей и искам да се допитам дали на някой му се е случвало подобно нещо. 

Спечелих на търг iPad Pro, но продавачът не го изпрати и не отговаряше на съобщенията ми. Отворих кейс в ибей, чаках 8 дни продавачът да отговори и след като не го направи, ескалирах към пейпал. Те от своя страна след 1-2 дни ми писаха, че затварят случая в моя полза и ми връщат парите. Хубаво, ама минаха вече 3 дни и тази промяна не се е отразила в историята ми в пейпал акаунта. Седи си плащането, че е излязло от картата и не пише "refunded". Иначе знам, че отнема около седмица сумата да стигне обратно до картата. Наскоро имах друг refund, който доста бързо се реализира - продавачът го направи на 28.04 и парите ми бяха в сметката на 1.05. 

Това малко ме притеснява, понеже имах преди големи проблеми отново с непращане на устройство (iPhone 6) от страна на купувача и трябваше да ходя по полиции да подавам оплакване, всичко беше свързано с някакви супер тесни срокове, които пейпал изискваха и накрая пак не искаха да ми върнат парите, докато не им се обадих няколко пъти по телефона. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Само няколко пъти съм имала случаи с refund и той се отразява веднага в PayPal, а съответно до няколко дни в картата ми. Мисля, че щом са минали 3 дни, а в шота пише 48ч, трябва да се свържеш отново с тях, нещо не е наред с транзакцията.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Таман се бях засилил да им звъня и реших да отворя е-банкирането. Парите са пристигнали. Равносметката е изгубено време и 9 лв. назад. И то заради такси от ПИБ, курсът даже се вдигна малко в последно време, та можеше и да е по-зле. 

Значи имайте предвид, че ако кейсът ви е затворен и са обещали рефунд, очаквайте парите на картата, дори и в пейпал акаунта да не пише, че плащането е refunded. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 7 месеца по-късно...

Здравейте, от скоро имам проблем с мобилното приложение, единият е - не получавам нотификации когато получавам пари, а другия е - като реша да си преведа пари към дебитната ми карта, такава опция няма, освен банков акаунт. Влизам в нотификации и ми дава някаква грешка.
06e069ea462e03cbdaf58bccf48600d0.png
36aa5246197625b94a462515fa06ebbc.png
32b8ff9e2a3cebbb70a29b39487700bb.png


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 седмици по-късно...

Искам да ви предупредя за поредния шмекерски номер на пейпал, който така м/у другото е определян като бъг, който съвсем случайно се появи преди празничния период. Който пазарува често в ибей, може и да е забелязал, че от 1-2 месеца всеки път при плащане чарджва в български лева, а не във валутата на продавача. Това, разбира се, се забелязва след като си прегледате банковото извлечение (или транзакциите). Ето нагледно новият дизайн на прозореца за плащане (забележете ограденото в червено):

ac3df2991b.jpg

Това значи, че ще ви чарджнат в BGN през курса на paypal, който е има-няма 5% по-висок от този на банката ви. За горното според курса на Visa излиза общо 39.02 лв. 

Теоретично, ако кликнете на маркираното в жълто поле, би трябвало да ви отведе до страницата с настройка на paypal:

ac72835078.jpg

Интересно обаче, отново "бъгче", което съдейки по коментари на други е налично от месец: 

ac3e048e31.jpg

Има две решения на проблема:

1) избирате опцията "Credit or debit card". Това обаче значи, че не ползвате paypal сметката си, което автоматично ви маха protection policy-то (ако някой ви измами, няма шанс да си върнете парите)

2) избирате Switch account (горе в червено на шота). Зарежда ви се таб, не го пипайте засега. Отворете нов таб, напишете https://www.paypal.com и си въведете мейла и паролата. Не затваряйте този таб и се върнете на предишния. Впишете и в него паролата и мейла и изчакайте докато ви се зареди стария дизайн на прозореца за плащане: 

ac3e18bfad.jpg

Кликвате на синия бутон и си плащате вече във валутата на продавача, т.е. не ползвате обменните курсове на пейпал. 

Случи ми се преди месец да платя сумата от 1070 лири през телефона и заради шмекериите на тия нещастия, транзакцията ми излезе с 96 лв повече. Писах им, последва едномесечно мълчание, след втори имейл отговориха с нещо, което не помогна. Теглих им една и им казах, че повече няма да им ползвам услугите. На тия някой трябва да им лепне един class action lawsuit и да ги одруса с няколкостотин милиона, макар че сигурно са се подсигурили гадините...

Редактирано от DreamcatcheR
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 месеца по-късно...

 Здравейте!Някой има ли по-актуална информация как стои въпроса за прехвърляне на пари от PayPal към картата с която е вързан акаунта? Колко време отнема приблизително и какви са таксите? Или при всяка банка е различно? Райфайзен ме интересува по-точно.Благодаря предварително! 

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

PayPal те таксува с 2,50 USD, пристигат ми в рамките на три дена а таксата на прокредитбанк е около 10 лв.


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 години по-късно...

Здравейте на всички, имам проблем, който от доста време не мога да  реша.

Първият- когато реша да превеждам пари към картите от мобилното приложение не виждам картите, които съм добавил а само банк акаунт ?

Вторият- когато превеждам парите от paypal към картите винаги ми ги превалутира в лева и ми ги обръща по курс 1.900 и отделно си взимат такса превод 3.5 евро. Добавих карта Revolut мислейки, че там ще ги преведа в евро и после да ги обърна в лева, но пак не става, изпраща ги в лв. 

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Вкарай си няколко валути в акаунта. Например вкарай си лв. € £ $. За да може както ти изпращат така да ги получиш.
След като искаш да теглиш парите си, ако искаш да изтеглиш $, правиш си основната(предпочитана) валута на сметката в долари и теглиш към сметката си. Така те ти изпращат в долари и банката твоята банка ти ги конвъртва към лв. Освен ко нямаш сметка във валути.
Надявам се да съм обяснил правилно.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, turganay написа:

Здравейте на всички, имам проблем, който от доста време не мога да  реша.

Първият- когато реша да превеждам пари към картите от мобилното приложение не виждам картите, които съм добавил а само банк акаунт ?

Вторият- когато превеждам парите от paypal към картите винаги ми ги превалутира в лева и ми ги обръща по курс 1.900 и отделно си взимат такса превод 3.5 евро. Добавих карта Revolut мислейки, че там ще ги преведа в евро и после да ги обърна в лева, но пак не става, изпраща ги в лв. 

 

Не можеш през приложението да превеждаш към карти... премахнаха го преди година, нямам идея защо:(

Превежда ти ги като лв заради БИН-а те няма как да разберат каква е валутата на картата и затова по БИН го правят! Обади се в ПейПал и кажи че сметката към картата е $ или Евро зависи какво имаш в ПЕйпал.

Така твойта банка ще превалутира но най добре е да имаш сметка във валутата която превеждаш ;)

От Пейпал има такса 2.50$( при мен ) и от моята банка 1% за картова операция, единствено от ЦКБ картите нямат този 1% за входящ превод !

Най-добре е да вкараш карта от Револют там си правиш сметка Евро $  и лв превеждаш към тях, но пак трябва да се обадиш да ти сменят валутата, защото ще я засекат бг БИн и ще ти ги пратят в лв.

Към Револют няма този 1% картова операция и превалутиране ;)

Редактирано от martin77bg
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Преди седмица превеждах към Револют. От телефона. Мога и сега. На никой не съм звънял и получавам във валута, каквато ми пратят. Съответно имам нужните сметки към картата.

f9a2c3da78bb886e60a014d342f1be97.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Картата с какъв БИН ти е ? Ако е към евро локация, нормално да нямаш нужда от обаждане. Към долара има тези проблем с обаждането ;)

И това което виждам, че ти превеждаш през приложението към сметка а не към карта ;)

Редактирано от martin77bg
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Карта е, зачертнал съм цифрите. С Бг адрес.Пластиката на Револют. IBAN не съм добавял в PayPal.

 

Всъщност се разрових и виждам, че наистина праща към банковия акаунт. Но аз съм добавил само картата. В такъв случай колегата да добави IBAN от Револют в Paypal и си решава проблема. Парите идват в картата, което е същотоdefault_smile.png

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за изчерпателните отговори. Ще пробвам и пак ще пиша :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.



Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...