Премини към съдържанието

Топ Потребители


Най-харесвано

Showing content with the highest reputation on 8.02.2019 От всички места

 1. 3 points
  Кривата линия за един е идеална права за друг, въпрос и право на собствена гледна точка, ако беше питал кой "кривак" да си вземеш преди два месеца все някой ще ше да те посъветва, но понеже не си сега вече е "късно либе за китка".... 😀
 2. 3 points
  Безполезната функция, която всъщност не пречи на проследяването та потребителска информация се премахва от Safari за iOS и macOS платформите на компанията и ще бъде заместена с подобрена функционалност, която не разчита на това сайтовете да направят правилния избор и да спазват потребителските настройки. Още през 2010 година FTC редложи настройката за браузъра, която пречи на рекламодателите да събират информация и тя беше въведена през 2011 година, но работата й винаги е била под съмнение. Това, че потребителят е включил тази настройка, съвсем не означава, че рекламодателите ще уважат избора му, след като всичко зависи от разработчиците на сайтовете. Умните методи за проследяване включват събиране на цялата информация, която браузърът споделя със сървъра и след това създаване на профил, възоснова на метаданните. Този процес е известен като “отпечатък от браузъра”, а Apple премахва опцията Do Not Track, така че да е по-трудно да се разграничат различните потребители на операционните системи и да се затрудни профилирането им. Това ще се случи още с iOS 12.2 и macOS 10.14.4, а Safari вече няма да изисква сайтовете да спрат да ви следят, вместо това Apple ще използва предотвратяване на проследяването, за да блокира разпространението на личната ви информация, а настройката вече е активна по подразбиране. Като част от Safari 12, Apple обнови своите инструменти и промени името им на Intelligent Tracking Prevention 2.0, като добави допълнителни защити срещу атаки.
 3. 2 points
  Моя мах последно издържа 7,5 часа юзидж за 24 часа. Батерията все още е на 100% здраве. Мисля това е добре.
 4. 2 points
 5. 1 point
  @peppu, има много безплатни облачни услуги меткай си снимките там. Това, че 6s-a няма да поддържа iOS 13 не виждам с какво те притеснява. Просто телефона ще ти работи стабилно още една година, докато останалите чакат слдващия ъпдейт, за да разберът колко им държи батерията. Е, някоя и друга емотиконка може да не ти излиза, ама ще го преживееш. Според мен 7 и 8 ще си умрът заедно, така че предимството на 8 е, че е по-нов модел. XR към момента е най-големия кривак, който може да се купи. Не го казвам аз, а го показва пазара. Не знам каква му е цената, ама и 1000 лв. са му много. А ако се интересуваш от бързина и скорости купи си болид и не слушай глупостите на маркетинговия директор под прикритие на Епъл.
 6. 1 point
  Apple използва модеми на Qualcomm и Intel, но това я поставя в ситуация винаги да зависи от доставчиците си, особено след началото на съдебния спор с Qualcomm. Затова компанията обмисля създаването на свой собствен модем, твърди доклад на Reuters, в който се цитират неназовани източници, които посочват, че гигантът е пренасочил усилията си за инженеринг на модемни чипове в своята вътрешна хардуерна група по веригата за доставки. Всъщност Apple е ивестна с това, че проектира повечето от компонентите си, включително и процесорите, които захранват iPhone и iPad, след което възлага производството на компания, която следва дизайна им. Докато Apple не коментира информацията, в доклада се посочва още, че от януари тази година, старши вицепрезидентът за хардуерните технологии, Johny Srouji отговаря за развитието на проекта за модема.
 7. 1 point
  През 2016 година Qualcomm въведе Sense ID, ултразвуков метод за улавяне на биометрични данни за целите на удостоверяването, или по-просто казано за четене на пръстови отпечатъци, чрез звукови вълни. Развиването на технологията е бавно, но с навлизането на смартфоните с вградени в екрана сензори за пръстови отпечатъци тази година, можем само да се надяваме, че тя ще получи тласък. Apple от своя страна замени пръстовия отпечатък с лицево разпознаване, но то никога няма да е така удобно за потребителите, като стария метод на идентификация. Затова и гигантът е подал заявка за патент за технология позволяваща да се четат отпечатъците от екрана, при която датчиците ще бъдат поставени в масив около ръба на дисплея, вместо акустичните преобразуватели, върху които трябва да се постави пръста в текущите варианти. Разбира се това е само още един от патентите на компанията и нищо не гарантира, че той ще се превъплати в реален продукт, но доказва, че Apple работи както за усъвършенстване на продуктите си, така и по собствени решения, които ще й гарантират независимост от доставчиците.
 8. 1 point
  Някои приложение за вашия iPhone са лакоми за данни и ги събират и използват за аналитични и рекламни цели, а в това няма съмнение, но въпросът е, дали преди това искат вашето разрешение, или не. Според нов доклад на TechCrunch, популярни апликации на компании като AirCanada, Hollister, Expedia и Hotels.com записват всичко, което правите на екрана на телефона, докато ги използвате, често без да поискат съгласието ви. Приложенията използват технология на компанията Glassbox, която създава т.нар. “повторения на сесии”, позволявайки на собствениците на апликациите да виждат как се държат клиентите, докато ги използват. При анализа е установено, че приложенията не винаги криптират чувствителни данни като пароли и кредитни карти и това не е споменато в политиката за поверителност. Glassbox не крие какво прави, а дори напротив, рекламира дейността си в Twitter и дори се гордее със сделката, подписана наскоро с AirCanada за едно от приложенията, установени като нарушители на поверителността. От своя страна AirCanada потвърждава, че събира потребителска информация, за да гарантира, че може да отговори на нуждите на клиентите си по време на пътуването.
 9. 1 point
  iPhone може да се превърне в сигурен ключ, който не само отключва вашата кола, но и може да я повика да дойде при вас. Apple предлага нов прочит на своя проект Titan с патентна заявка, описваща система за влизане без ключ. Както вече знаете, проект Titan е пазеният в тайна проект на компанията за разработка на автономен автомобил и независимо дали той се отнася да самата кола, или софтуер и поддържащи компоненти за други компании, заявката за патент, която се появи вчера на сайта на патентното ведомство на САЩ наистина е интересна. Системата ще предлага комуникация между превозното средство и клуча и ще позволява извършването на определени задачи, като отключване на най-близката врата например. Тя ще използва биометрични данни за сигурност, за да потвърди самоличността на лицето и да определи дали то е упълномощено да получи достъп до автамабила, а потребителят от своя страна ще може да разреши и на други да влизат и шофират колата. Apple може да добави и услуги, свързани с безпилотни автомобили, плащания с Apple Pay и други, след като миналата седмица подаде друга заявка за патент, свързана с жестови и гласови команди за управление на определени функции в колата.
 10. 1 point
  Дано пуснат втора версия на SE. Просто с тия тухли не си е работа.
Тази класация е настроена на Sofia/GMT+03:00
×
×
 • Добави ново...